După Nuclearelectrica, și Romgaz anunță profit record de aproape un miliard de lei, DUBLU față de anul trecut. Statul a încasat taxe de 10 ori mai mari

Compania de stat Romgaz a profitat de pe urma exploziei prețurilor la gaze naturale și a raportat un profit net de aproape un miliard de lei în primul trimestru al anului, dublu față de perioada similară a anului trecut, anunță Economedia.ro.

Și statul a beneficiat de aceste rezultate și a încasat 2,3 miliarde de lei din taxe de la Romgaz, de 10 ori mai mari ca anul trecut.

Profitul net consolidat al Romgaz a fost de 979,6 milioane lei în primele trei luni ale anului, mai mare cu 111,24%, respectiv cu 515,9 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului anterior. Față de ultimul trimestru al anului trecut, profitul net este în creștere cu 29,13%.

Statul român a profitat pe deplin de scumpirea gazelor.

Asta pentru că Romgaz a plătit către statul român impozite pe venitul suplimentar și de redevență petrolieră de 2,3 miliarde lei în primul trimestru, un plus de 1.046% față de cele 201 milioane lei plătite în primul trimestru din 2021. Față de trimestrul patru din 2021, aceste cheltuieli au fost mai mari cu 14,77%.

Grupul Romgaz a mai înregistrat în primul trimestru al anului 2022 o cifră de afaceri de 3,92 miliarde lei, în creștere cu 195,78%, respectiv cu 2,59 miliarde lei, comparativ cu cea realizată în primul trimestru al anului 2021. Față de trimestrul al patrulea al anului 2021, cifra de afaceri s-a majorat cu 66,6%.

Știri pe subiect:

Nuclearelectrica anunţă un profit net în creştere cu 249,3%, în primul trimestru

Aproape 70% din cifra de afaceri estimată de Romgaz pe 2022, în buzunarele statului român


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „După Nuclearelectrica, și Romgaz anunță profit record de aproape un miliard de lei, DUBLU față de anul trecut. Statul a încasat taxe de 10 ori mai mari”

  1. Asa se imbogateste ” STATUL ROMAN DEMOCRATIC ” , pe banii ” cetateanului votant ” din marire fictiva preturi la energie , alimente , transport , ” traiul de zi cu zi pe romaneste ” , motiviand ” CRIZA MONDIALA ” , pentru a acoperii ” gaurile infractionale ale ” preminatilor ” conducatori de partid si pentru a acumula alti bani publici ” pentru alte gauri financiare nationale ” , viitoare , in asa zisul program de redresare national ” privind investitii in interes de grup politic infractional ” prin ” sagetiile noastre , companii de partid ” . Bravo , tot inainte ” MANDRII POLITRUCI ” adevarati ” OLIGARHI DE TARA ” CA LA RUSI SI LA COLEGII VESTICI AMERICANI , IN SCOPUL ” DEMOCRATIEI SUVERANE SI LIBERATII CETATEANULUI ” .DAVAI , DAVAI , POLITRUKA , vorba invadatorilor momentului rus .Pai , domnule , pe cine ai vazut sa plateasca banii furati in 30 de ani , la nivel de ” POLTRUK OLIGARH ROMAN ” ? PAI DOMNULE , PE NIMENI NICIODATA. DE CE ? NU S-A RAPORTAT LA NIVEL DE TARA IN 30 DE ANI BANII RECUPERATII DE MINISTERUL DE FINANTE LA NIVEL DE INFRACTIUNI NATIONALE , NU A INTERESAT PE NICI UN PRESEDINTE DE TARA SA PUBLICE CEVA , NICI CSAT , NICI MINISTER PUBLIC , NICI MINISTER DE JUSTITIE , NICI SRI , NICI ALTE INSTITUTII OFICIALE DE ” RECUPARARE NATIONALA BANI PUBLICI ELUDATI ” NICI NIMIC IN ” RAPORTUL DE TARA AL CSAT SI AL PRESEDINTELUI ALES ” .CONCLUZIE : TOTUL ESTE O POVESTE INFRACTIONALA IN INTERES DE GRUP POLITIC ECONOMIC CU ” DEMOCRATIA DAMBOVITEANA DE 30 DE ANII IN ” DEFAVOAREA PROSTULUI DE CETATEAN VOTANT TURMENTAT PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE PENTRU ” PREMIANTI ” . Prima iesire politica buna a domnului Isarescu . spunand ” de unde sa plateasca 6 milioane de romani taxe si impozite marite , CAND SUN LA LIMITA SUBZISENTENTEI ” ca pe vremea fanariota in EUROPA ANULUI 2022 .

Comentariile sunt închise.