OMS, reuniune de urgență pe tema „variola maimuței”. Jurnalistul Răzvan Dumitrescu: Cum se numește momentul în care descoperi că sunt prea multe coincidențe?

Nici nu s-a terminat bine pandemia de coronavirus, că o altă alertă medicală e pregătită să intre în scenă, anume „variola maimuței”, după cum o numesc specialiștii care se declară deja îngrijorați de apariția primelor cazuri în lume.

Primele cazuri de „variola maimuței” („monkeypox”) au fost anunțate în Marea Britanie, Spania, Germania și Portugalia. Săptămâna trecută, în Europa,  au fost identificate peste 100 de cazuri, autorităţile germane descriind focarul drept cel mai mare înregistrat vreodată în regiune.

Autorităţile sanitare din Spania a raportat vineri 23 de noi cazuri confirmate de variola maimuţei, în principal în regiunea Madrid, unde cele mai multe infecţii sunt asociate cu un focar de la o saună pentru adulţi. Cuvântul saună este utilizat în Spania pentru a descrie stabilimentele populare în rândul persoanelor homosexuale, anunță Agerpres.

Numărul total al cazurilor din Spania a ajuns în prezent la 30, în timp ce 23 de cazuri confirmate au fost identificate în ţara vecină Portugalia, unde nouă noi cazuri au fost depistate vineri.

Douăzeci de cazuri au fost depistate în Marea Britanie – unde autorităţile oferă un vaccin împotriva variolei lucrătorilor sanitari şi altor persoane care ar fi putut fi expuse. Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat că o proporţie notabilă dintre cazurile recente din această ţară şi din Europa au fost identificate la homosexuali şi bărbaţi bisexuali, notează sursa citată.

Alertă OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) organizează o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre variola maimuţei, conform unor surse apropiate agenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Comitetul care se va întruni este Grupul consultativ strategic şi tehnic pentru riscuri epidemice şi pandemice (STAG-IH), care consiliază OMS asupra riscurilor de infectare ce ar putea reprezenta o ameninţare pentru sănătatea globală.

Directorul biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, s-a arătat vineri îngrijorat de faptul că răspândirea variolei maimuţei s-ar putea accelera pe continent pe măsură ce oamenii se adună în cadrul petrecerilor şi festivalurilor în lunile de vară.

Cum se numește momentul în care descoperi că sunt prea multe coincidențe?, se întreabă jurnalistul Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii „Subiectiv”, de la Antena3.

„În 2019, se derula un exercitiu de PANDEMIE, o simulare numită Event 201. Vă amintiți? Era vorba despre Centrul Johns Hopkins pentru Securitate în Sănătate, în parteneriat cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill și Melinda Gates care gazduiau un exercițiu de pandemie cu un coronavirus la nivel înalt (18 octombrie 2019) la New York, NY. „Exercițiul a ilustrat domenii în care parteneriatele public/private vor fi necesare în timpul răspunsului la o pandemie severă pentru a diminua consecințele economice și societale la scară largă”.

Așa arătau explicațiile. Și ce să vezi, în martie 2020 aveam deja declarată PANDEMIE de SARS-COV 2 (un coronavirus!) de catre OMS!

Acum am descoperit un alt exercitiu derulat în noiembrie 2021. Ghiciti cu ce temă?

„Scenariul exercițiului dezvoltat în consultare cu experți tehnici și politici a descris o pandemie globală mortală care implică o tulpină neobișnuită de virus al VARIOLEI MAIMUTELOR care apare pentru prima dată în țara fictivă Brinia și în cele din urmă se răspândește la nivel global.

Mai târziu, în cadrul exercițiului, scenariul dezvăluie că focarul inițial a fost cauzat de un atac terorist folosind un agent patogen proiectat într-un laborator cu prevederi inadecvate de biosecuritate și supraveghere slabă. Scenariul exercițiului se încheie cu peste trei miliarde de cazuri și 270 de milioane de decese la nivel global.

Ca parte a procesului de dezvoltare a scenariului, NTI a efectuat o consultare virtuală cu experți în decembrie 2020. (Consultați Anexa A pentru lista experților participanți)”.

Vreti sa ma opresc aici sau sa va mai spun lucruri?”, scrie, pe Facebook, jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „OMS, reuniune de urgență pe tema „variola maimuței”. Jurnalistul Răzvan Dumitrescu: Cum se numește momentul în care descoperi că sunt prea multe coincidențe?”

Comentariile sunt închise.