Decizia Curții Supreme de Justiție a SUA privind avorturile produce urmări. Cel puțin 43 de clinici au încetat să mai practice avorturi, în doar 30 de zile

Cel puţin 43 de clinici au încetat să mai practice avorturi, în urma deciziei Curții Supreme de Justiție privind avorturile, luată în urmă cu 30 de zile, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

La sfârșitul lunii iunie, Curtea Supremă de Justiție a SUA a anulat legea cunoscută ca Roe v. Wade, cea care a stabilit dreptul constituțional la avort în SUA în 1973, după cum a relatat RostOnline. Acest lucru înseamnă că în SUA revine situaţia care era în vigoare înainte de 1973, când fiecare stat era liber să interzică sau să autorizeze avorturile.

În cele 30 de zile care au urmat acestei decizii istorice, 11 state au interzis toate avorturile sau pe cele de peste şase săptămâni de sarcină, notează sursa citată.

În consecinţă, 43 de clinici, dintre care 23 în statul Texas, cinci în Oklahoma şi cinci în Alabama, şi-au închis porţile  pentru avorturi sau şi-a schimbat activităţile pe alte tipuri de îngrijire.

Știri pe același subiect:

Decizie istorică a Curții Supreme de Justiție a SUA: Legea din 1973 care legaliza avorturile la nivel federal a fost abrogate

Senatorul Claudiu Târziu (AUR), primul lider politic din România care salută decizia Curții Supreme a SUA privind avorturile: A fost îndreptată o eroare juridică veche de 49 ani!

Explicații pentru presa controlată din România despre ce înseamnă decizia anulării de către Curtea Suprema a SUA a legii care legaliza avortul la nivel federal

Missouri, primul stat american care INTERZICE avortul, imediat după decizia Curții Supreme de Justiție a SUA


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost