Bulgaria interzice exportul de lemn către terțe state. Senatorul Claudiu Târziu solicită guvernului Ciucă măsuri urgente pentru românii din mediul rural

Scumpirile la gaze și la curent electric au declanșat o nouă criză, respectiv a lemnului pentru foc, această resursă fiind tot mai căutată și tot mai scumpă.

Țări- precum Bulgaria- anunță deja primele măsuri în fața acestei crize. Astfel, ministrul bulgar al agriculturii, Iavor Ghecev, a declarat că va emite un ordin care va sista exportul de lemn către terțe state, informează agenția Rador, citată de G4Media. Motivul deciziei sale este criza lemnului.

El a subliniat că cererea de cherestea s-a triplat din cauza scumpirii carburanților. De aici vine interesul crescut, care impune mai întâi satisfacerea nevoilor interne și abia apoi export de lemn în terțe state.

În România, mai ales în mediul rural, oamenii folosesc sobele pentru încălzirea caselor iarna, însă prețurile la lemnele de foc și la cărbune au crescut semnificat în ultima vreme, ceea ce înseamnă o povară financiară în plus pentru români.

Până acum, guvernul nostru nu a anunțat nicio măsură în ceea ce privește criza lemnului.

În acest context, liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu, a solicitat guvernului Ciucă măsuri urgente în sprijinul oamenilor.

„4.000.000 de gospodării din România se încălzesc cu lemn. Cer guvernului Ciucă măsuri urgente pentru ca românii din mediul rural să poată suporta la iarnă scumpirea cu aproape 40% a lemnelor de foc”, a transmis, joi, pe Facebook, liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Pe același subiect:

Alternativă la încălzirea cu gaze. Lemnele de foc și cărbunii, la mare căutare în mediul rural. Prețurile au crescut semnificativ


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost