Case vechi țărănești, cumpărate de o primărie din Botoșani pentru familiile tinere cu mulți copii

Un primar din România s-a gândit să cumpere din bugetul primăriei case vechi și nelocuite, pe care să le pună la dispoziția familiilor tinere cu mulţi copii.

Se întâmplă în comuna Drăguşeni din județul Botoșani. În prima casă cumpărată la inițiativa primarului Eugen Nechita s-a mutat deja o familie.

„Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă”

Din cauza depopulării, multe case din satele comunei Drăgușeni rămân abandonate. După moartea bătrânilor, moștenitorii, plecați fie prin țară, fie în străinătate le lasă în paragină.

„Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, spune Eugen Nechita, potrivit Adevărul.

Primăria caută proprietarii și se oferă să le cumpere casele, iar achiziția se face din bugetul local. Casele cumpărate sunt igienizate și reparate, cu ajutorul munictorilor din primărie,atât cât să devină locuibile și funcționale. Restul de modificări și îmbunătățiri rămâne în sarcina celor care se mută în aceste case.

Prima familie s-a mutat într-o casă cumpărată în satul Podriga, din comuna Drăgușeni.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost