UPDATE/ Părintele Visarion Alexa, SUSPENDAT de la slujire preoțească până la finalizarea anchetei. Anunțul lui Vasile Bănescu

ACTUALIZARE ORA 18:30

Vasile Bănescu a anunțat, sâmbătă, că părintele Visarion Alexa a fost suspendat de la slujirea preoțească, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate.

„Arhiepiscopia a confirmat ca luni va începe ancheta acestui caz nesfârșit de trist.

Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoțească”, a transmis Vasile Bănescu.

ACTUALIZARE ORA 17.50:

Vasile Bănescu a transmis o primă reacție referitoare la informația vehiculată de presă potrivit căreia părintele Visarion Alexa ar fi fost reținut de Poliția Capitalei în urma unei reclamații făcute de o femeie.

„În legătură cu Știrea  referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București in urma unor grave acuzații menționate deja in presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă.

Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează.

Vă pot spune doar ca Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă.

Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritâțile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul „Consistoriului bisericesc””, a precizat Vasile Bănescu într-un comunicat transmis pe adresa redacției.

Știrea inițială

Părintele Visarion Alexa a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea, anunță Antena3.

În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa, parohul parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari. Tânăra le-a povestit poliţiştilor că în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „UPDATE/ Părintele Visarion Alexa, SUSPENDAT de la slujire preoțească până la finalizarea anchetei. Anunțul lui Vasile Bănescu”

  1. oare cata bataie a incasat preotul la militie, ca sa ajunga sa recunoasca o fapta care nu a facut-o?

Comentariile sunt închise.