Claudiu Târziu (AUR): Regimul Iohannis a vândut inclusiv supremația Constituției pentru primirea României în Schengen, iar Olanda spune NU. Un eșec al clasei politice

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a criticat în termeni duri rezoluția Olandei privind votul negativ pentru intrarea României în Schengen, spunând că acest fapt reprezintă un eșec al clasei politice din România.

„Regimul Iohannis a vândut inclusiv supremația Constituției României pentru ridicarea MCV și primirea în Schengen. Cu toate acestea, Olanda spune nu.

E un eșec mai mult decît rușinos al clasei politice care conduce dezastruos România de peste 30 de ani.

În aceste condiții, singura soluție democratică sunt alegerile anticipate. Imediat!”, a transmis, vineri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Context:

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat joi, eurodeputata olandeză Sophia in’T Veld, coordonatoarea grupului Renew în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European, potrivit Agerpres.

Totuși,Parlamentul European a adoptat, marţi, cu o largă majoritate, o rezoluţie nonlegislativă în care cere Consiliului Uniunii Europene ca, până la sfârşitul anului 2022, să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia privind admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie. Pentru extinderea spaţiului Schengen este nevoie de o decizie cu unanimitate a Consiliului UE.

Reamintim că premierul Olandei, Mark Rutte, s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu președintele Iohannis și cu premierul Ciucă în cadrul unei vizite în România.

La momentul respectiv, presa a semnalat că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Ministerul Afacerilor Interne a semnat cu compania olandeză Damen un contract pentru cumpărarea a două nave multirol pentru pompieri.

Contractul a fost semnat într-o ceremonie publică, iar șeful IGSU, Raed Arafat, a declarat că navele costă 20 milioane euro, respectiv 24 milioane de euro.

Acest contract e semnat cu o zi înainte de vizita în România a premierului olandez Mark Rutte, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Claudiu Târziu (AUR): Regimul Iohannis a vândut inclusiv supremația Constituției pentru primirea României în Schengen, iar Olanda spune NU. Un eșec al clasei politice”

Comentariile sunt închise.