Claudiu Târziu (AUR) solicită ministrului Apărării să anuleze avizele pentru monumentul „eroilor Securității” de la Pitești

Senatorul Claudiu Târziu i-a solicitat ministrului Apărării să retragă avizele date pentru ridicarea monumentului „eroilor Securități” în Pitești.

„Este profund imoral și inacceptabil să ridici un monument călăilor fostei Securități! Tocmai în Cimitirul Eroilor din Pitești – cît cinism! Cu sprijinul nemijlocit al statului.

L-am interpelat pe ministrul Apărării și i-am solicitat să retragă avizele sau autorizațiile care stau la temeiul amplasării.

Cer o delimitare publică a Guvernului de un asemenea monument inadmisibil!”, a transmis, sâmbătă, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Reamintim că istoricul Marius Oprea a dezvăluit că la Pitești a fost inaugurat un monument dedicat „eroilor Securității”, acest fapt semnificând victoria definitivă a Securității, învinșii fiind „România și poporul ei, cu sute de mii de morminte fără cruce”, după cum a relatat RostOnline.

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a spus că acest fapt reprezintă o sfidare înfiorătoare la adresa victimelor Securității.

Pe același subiect:

Monument dedicat „eroilor Securității”, dezvelit la Pitești. Istoricul Marius Oprea: Din imaginarul colectiv, dispare victima şi apare torţionarul. Elisabeta Rizea e înlocuită de căpitanul Cârnu, cel care o călca în picioare

Claudiu Târziu, despre monumentul „eroilor Securității” de la Pitești: Să duci un omagiu călăilor este o SFIDARE înfiorătoare la adresa victimelor și urmașilor acestora

Sergiu Rizescu (AFDPR), fost deținut politic în penitenciarul Pitești, despre monumentul dedicat „eroilor Securității”: Au început să iasă șobolanii din galerii!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost