Focar de infecție intraspitalicească la secția ATI a Spitalului Județean Târgu Mureș. Cinci pacienți au DECEDAT. Secția a fost închisă

La Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost identificat un focar de infecţie intraspitalicească, cu 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, acestea fiind depistate şi raportate în ultimele zile, a anunțat, sâmbătă, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Adriana Pistol.

„Suntem alături de familiile pacienţilor respectivi şi ne exprimăm regretul şi toată compasiunea pentru aceştia. Trebuie să vă comunic că, din analiza efectuată astăzi împreună cu colegii de la spital, Secţia de terapie intensivă este o secţie autorizată provizoriu şi care nu oferă condiţii tocmai optime pentru îngrijirea pacienţilor. Ca măsuri, deja din cursul zilei de joi, spitalul a decis ca să fie sistate toate internările în Secţia de terapie intensivă. Deja a început o activitate de curăţenie şi dezinfecţie în saloanele Secţiei de terapie intensivă. În plus, am fost informaţi de o serie de proiecte noi referitoare la Secţia de terapie intensivă, în sensul extinderii unei clădiri din locaţia Gheorghe Marinescu numărul 1 şi, de asemenea, există un proiect care are în vedere şi secţia de terapie intensivă, specialitatea boli infecţioase”, a spus secretarul de stat, potrivit Agerpres.

Adriana Pistol a precizat că acest spital este unul dintre puţinele din ţară care raportează infecţiile asociate asistenţei medicale.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost