Anglia, Ţările de Jos, Belgia, Danemarca, Germania, Elveţia şi Ţara Galilor RENUNȚĂ la banderola LGBT în timpul meciurilor de la Campionaul Mondial de Fotbal din Qatar

Anglia, Ţările de Jos, Belgia, Danemarca, Germania, Elveţia şi Ţara Galilor au anunţat luni, într-o declaraţie comună, că renunţă să mai poarte banderola LGBT „One Love”, în timpul meciurilor de fotbal de la Campionatul Mondial din Qatar.

„FIFA a fost clară că va impune sancţiuni sportive dacă toţi căpitanii noştri poartă această banderolă pe teren. Nu ne putem expune jucătorii la sancţiuni sportive, aşa că le-am cerut căpitanilor noştri să nu încerce să poarte această banderolă în timpul Cupei Mondiale. Eram pregătiţi să plătim amenzi, care se aplică în mod normal pentru încălcarea regulilor vestimentare şi am fost hotărâţi să purtăm această banderolă”. se arată în comunicat, conform News.ro.

Reglementările privind echipamentele impun căpitanilor să poarte „banderole furnizate de FIFA” în fazele finale. În caz contrar, arbitrul poate cere jucătorului să părăsească terenul pentru a-şi „corecta ţinuta”, iar în cazul nerespectării acestei instrucţiuni, jucătorul poate fi avertizat, la discreţia arbitrului.

„Suntem foarte frustraţi de această decizie a FIFA, care credem că este fără precedent. Jucătorii şi antrenorii noştri sunt dezamăgiţi, sunt mari susţinători ai incluziunii şi îşi vor arăta sprijinul în alte moduri”, se mai arată în comunicat.

Pe același subiect:

Steagul LGBT, interzis la Cupa Mondială din Qatar

Cine afișează simboluri LGBT în timpul Cupei Mondiale din Qatar riscă între 7 și 11 ani de închisoare. Anunțul autorităților

Ambasador al Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar: Homosexualitatea este o afecțiune psihică

Hugo Lloris, căpitanul echipei Franței, REFUZĂ să poarte banderola LGBT la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Sport vs ideologie

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Anglia, Ţările de Jos, Belgia, Danemarca, Germania, Elveţia şi Ţara Galilor RENUNȚĂ la banderola LGBT în timpul meciurilor de la Campionaul Mondial de Fotbal din Qatar”

Comentariile sunt închise.