Claudiu Târziu (AUR), la Palatul Parlamentului: Noi suntem pentru SUVERANITATE, nu pentru federalism. Suntem pentru statele naţionale, să le păstrăm ca atare, nu pentru globalism

Bătălia conservatorilor este una culturală, ea reprezentând veşnica luptă dintre bine şi rău, a declarat, sâmbătă, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, la finalul primei zile a conferinţei internaţionale „Acea Europă în care credem”.

„Miza noastră este viitorul, deci noile generaţii ne interesează în primul rând, dar pentru a atinge această miză, pentru a îndeplini acest deziderat de a salva noile generaţii pentru a ne salva viitorul, ar trebui să câştigăm bătăliile în prezent, să învingem acum. Este viziunea noastră asupra a ceea ce va să însemne pentru noi de acum înainte Europa şi Uniunea Europeană”, a spus Claudiu Târziu, potrivit Agerpres.

Senatorul Claudiu Târziu a afirmat că AUR este pentru suveranitate, nu pentru federalism, şi pentru păstrarea statelor naţionale, nu pentru globalism.

„Noi suntem pentru suveranitate, nu suntem pentru federalism, suntem pentru Uniunea Europeană, nu suntem pentru un stat federal, un suprastat cu un singur guvern, cu o singură conducere şi aceea, probabil, nealeasă. Suntem pentru statele naţionale, să le păstrăm ca atare, nu pentru globalism. Suntem pentru valori care nasc, întreţin, susţin viaţa în libertate”, a precizat senatorul AUR.

Bătălia conservatorilor, a adăugat el, este una culturală, iar acest „război cultural datează de câteva zeci de ani între neomarxism şi cei care mai ţin la tradiţie şi la conservarea valorilor adevărate”.

„Mi-a plăcut că au fost mai mulţi vorbitori care au subliniat un lucru, poate de domeniul evidenţei pentru unii dintre noi, dar nu aşa de evident pentru publicul larg, şi anume că înainte de a fi politică, această bătălie a conservatorilor este una culturală. De fapt, aş merge mai în adânc şi aş spune că este veşnica luptă dintre bine şi rău care astăzi se dă mai mult cu mijloace culturale decât altfel şi care, sigur că da, îmbracă şi aspecte politice, cu o precizare: nu cred că mai avem timp să câştigăm un război cultural, acest război cultural datează de câteva zeci de ani între neomarxism şi cei care mai ţin la tradiţie şi la conservarea valorilor adevărate, nu mai este timp pentru a câştiga acest război cultural, dar este timp pentru a câştiga bătăliile politice şi odată ajungând la puterea politică, să schimbăm pur şi simplu soarta culturii şi a mentalităţilor dominante prin intervenţie politică”, a mai afirmat Claudiu Târziu.

Senatorul le-a cerut participanţilor la conferinţă să nu renunţe „la distincţia dintre stânga şi dreapta”.

„Suntem oameni de dreapta, stânga este cea care este globalistă, în mod indubitabil este anticreştină şi aşa mai departe, iar dreapta este în mod natural cea care apără suveranitatea pentru că apără identitatea, pentru că apără valorile tradiţionale ale fiecărui popor. (…) Tradiţia este sursa noastră de inspiraţie şi sursa noastră principală de putere. Mă bucur că suntem hotărâţi cu toţii să ne ancorăm şi mai mult în ea şi s-o folosim mai mult în lupta noastră culturală şi politică”, a mai spus Claudiu Târziu.

Pe același subiect:

„Acea Europă în care credem”/ Conferință internațională organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”. Participă lideri de partide, eurodeputați și reprezentanți ai legislativelor naționale din Polonia, Italia, Portugalia, Serbia și România

Conferință eveniment la București. Lideri conservatori din mai multe state europene discută despre viitorul UE. Sorin Lavric: Europa va fi a statelor suverane sau nu va fi deloc!

Senatorul Claudiu Târziu (AUR), discurs ISTORIC în Palatul Parlamentului: Europa se află astăzi într-o fază de degenerare. Conservatorii sunt chemați să apere normalitatea. Conservatorii sunt anticorpii contra bolii numite neomarxism

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, declarație CURAJOASĂ: UE de astazi este o dictatură, nu o democrație! Ni se spune câți porci să creștem și câți litri de țuică să producem. Am închis minele de cărbune și nu ne vor mai lăsa să ne încălzim nici cu lemne. 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost