Premierul Viktor Orban, declarație fără echivoc: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internațional, dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ungaria nu va sprijini Ucraina în niciun for internaţional atât timp cât nu sunt restabilite drepturile minorităţii maghiare din Transcarpatia, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban.

Declarația a fost făcută în deschiderea sesiunii de toamnă a parlamentului de la Budapesta, relatează agenţiile MTI şi Reuters, citate de Agerpres.

Ucraina „hărţuieşte” de ani de zile şcolile ungare, cu scopul „de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă”, a subliniat premierul Viktor Orban, menţionând că în şcoala maghiară din oraşul ucrainean Muncaci au fost interzise imnul şi drapelul ungar la ceremonia de început de an şcolar.

Prin urmare, „nu sprijinim Ucraina în nicio chestiune pe scena internaţională până când nu va restabili legile care garantează drepturile maghiarilor”, a indicat declarat premierul ungar.

Reamintim că Parlamentul ucrainean a aprobat, săptămâna trecută, o nouă versiune a legii care reglementează drepturile şi folosirea limbilor minorităţilor naţionale, însă românii care trăiesc în Ucraina spun că această lege nu le rezolvă problemele grave acumulate în ultimii ani, în special accesul la învățământ în limba română, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Premierul Viktor Orban, declarație fără echivoc: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internațional, dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare”

  1. Un premier adevarat , care isi apara ” drepturile minoritatii tarii sale pe teritoriul Ukrainiei ” , concret , legal si decis , binenteles ca pentru propaganda ” televizata , asa zis in slujba democratiei ” ( poate a democratiei banului ) , este un premier ” PUTINIST , SECURIST ,NATIONALIST , ANTI-DEMOCRATIC , ANTI -EUROPEAN ” etc , etc , dar PREMIERUL ACESTA A PUTUT DEMONSTRA CA POATE JUCA SI DECIDE CE FACE ” AUSTRIA ” cu aprobare ” SCHWENGEN ” pentru BULGARIA si ROMANIA , cu toata ” PLEDOARIA DEMOCRATICA A VRAJELEI MEDIATICE A DOAMNEI PRESEDINTA EUROPEANA IN CAUZA ” Deci , axioma , poate putem invata si noi ” CA CAPUL NEPLACAT SI NU APLECAT , SABIA NU IL TAIE ” cu precizare ” DACA ESTE CAP ” si nu ” FANFARONDA POLITICA IN INTERES DE GRUP FINANCIAR – POLITIC ORGANIZAT ” Dar ” UNGURII ” inca o data au dat ” o lectie ” privind ” APARAREA INTERSULUI SAU DE STAT NATIONAL ” Poate ii uram , datorita sutelor de ani de conflicte si interese divergente , dar trebuie sa recunoastem ” SUNT TATICII IN EUROPA SI IN MAREA DEMOCRATIE AMERICANA ” ceea ce nu este cazul nostru . ( CU CAPUL INFRACTIONAL APLECAT ) SI CU ” PROBLEMELE MINORITATII ROMANE DIN UKRIANA ” dupa noile asa zis legi ” DEMOCRATICE ” aprobate de ZELENSKI.

Comentariile sunt închise.