Fermierii și transportatorii români NU renunță la proteste. Vama Siret este blocată, duminică seara. Fermierii germani anunță miting cu 10.000 de participanți, luni, la Berlin

Fermierii și transportatorii au protestat, duminică, 14 ianuarie, în întreaga țară, formându-se coloane de tractoare și de camioane în Cluj, Iași, Constanța, Suceava și în jurul Capitalei.

Duminică seara, Centrul Infotrafic a anunțat că în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor, circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers pe DN 15, între localităţile Câmpia Turzii şi Luna din judeţul Cluj, precum şi pe DN 2, în Vama Siret din judeţul Suceava, potrivit Agerpres.

De altfel, fermierii au anunțat încă de vineri că vor să blocheze vama Siret, cea prin care tranzitează cele mai multe camioane care aduc marfă din Ucraina, mai ales cereale, după cum a relatat RostOnline.

București

Protestul transportatorilor şi fermierilor va continua după ce discuţiile purtate duminică, timp de peste trei ore, la Ministerul Finanţelor, s-au încheiat fără rezultat.

„Nu s-a ajuns la niciun acord, nu s-au găsit soluţii. Protestul va continua până când autorităţile vor înţelege că neputinţa lor de a gestiona o ţară este reală. Totul se motivează pe Comisia Europeană, PNRR”, a declarat reprezentantul fermierilor, Dănuţ Andruş, la ieşirea de la discuţii, notează Agepres.

Cluj

O nouă zi de protest al transportatorilor și agricultorilor la Cluj, după o serie de întâlniri și negocieri care au avut loc sâmbătă în Capitală.

Duminică, peste 100 de TIR-uri, tractoare și mașini mici, au pornit spre Someșeni, apoi pe Bulevardul Muncii și pe centura Apahida, anunță Cluj24.

Și la Câmpia Turzii transportatori și agricultori au ieșit să protesteze. Potrivit Poliției Române, circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers pe DN 15, între localitățile Câmpia Turzii și Luna.

Germania

Protestele fermierilor continuă și în Germania, unde este anunțat un miting cu peste 10.000 de participanți, pentru luni, 15 ianuarie, anunță presa internațională.

Fermierii germani protestează ca reacție la anunțul guvernului condus de Olaf Scholz priviind reducerea subvențiilor la motorină, până la eliminarea totală, după cum a relatat RostOnline.

Și fermierii din Vaslui au protestat. Sursa video: Ovidiu Ghinea/ AgroTV:

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Fermierii și transportatorii români NU renunță la proteste. Vama Siret este blocată, duminică seara. Fermierii germani anunță miting cu 10.000 de participanți, luni, la Berlin”

Comentariile sunt închise.