Ecologiștii din UE nu renunță la lupta împotriva mașinilor pe benzină și cer să nu se mai construiască drumuri noi și autostrăzi

Agenda ecologică a Uniunii Europene este din ce în ce mai criticată, ceea ce îi determină pe susținătorii ideii de a pune capăt vânzării de mașini pe bază de combustibili fosili până în 2035 să declanșeze campanii menite să se asigure că legea nu va fi retrasă după alegerile europene din iunie, anunță publicația Politico, citată de Marius Tucă.

Miercuri, grupul ecologist Transport & Environment a lansat un plan prin care solicită stimularea vânzarii vehiculelor electrice, crearea unei scheme de răscumpărare pentru a scoate de pe drum mașinile mai vechi cu motor cu combustie internă (ICE) și chiar oprirea construcțiilor de drumuri noi și de autostrăzi.

„Menținerea renunțării treptate a motoarelor cu ardere este cea mai importantă politică privind mașinile pentru a îndeplini obiectivul climatic al UE 2040”, a declarat Lucien Mathieu, directorul auto T&E.

Eurobat, lobby-ul industriei bateriilor, și-a lansat luna trecută manifestul în cinci puncte, susținând mai multe „credite fiscale, subvenții sau beneficii financiare care fac vehiculele electrice mai atractive din punct de vedere economic” pentru a încuraja rate mai mari de adoptare.

Actiunile ecologiștilor sunt o recunoaștere a faptului că politica UE de eliminare treptată a mașinilor care emit CO2 este în mare dificultate, notează sursa citată.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ecologiștii din UE nu renunță la lupta împotriva mașinilor pe benzină și cer să nu se mai construiască drumuri noi și autostrăzi”

  1. Ale cui sunt oare rafinăriile din întreaga lume ? Cine deține tehnicile de exploatare a acestora ? Cine fixează prețurile carburanților ?
    Pai exact aceeași care împing astăzi din răsputeri Agenda 21 Ecologistă ! Prin interpuși , desigur , de genul Comisiei Trilaterale, a CFR-ului american ( și nu numai ), a Uniunii Europene – creată de societățile secrete de genul Pilgrims Society, Le Cercle, Round Table, etc., prin oameni ca Jean Monnet, Robert Schumann, Jozef Retinger, Maurice Strong, agenți cu toții în slujba globalismului , de înrobire a întregii lumi – dacă sunt lăsați !

Comentariile sunt închise.