„SUVERANITATE!” Proteste în Capitală în ziua Congresului PPE și înainte de validarea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea CE

Mai multe proteste au avut loc, miercuri, 6 martie, în Capitală, în prima zi a Congresului PPE și doar cu o zi înainte de validarea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea CE.

A fost o zi lungă, în care liderii europeni împreună cu reprezentanții PNL- PSD și-au unit vocile pentru a-și exprima susținerea față de actuală șefă CE, Ursula von der Leyen, și pentru a transmite mesaje fără echivoc împotriva naționaliștilor și patrioților români, în contextul alegerilor din acest an.

Tonul declarațiilor a fost dat de preşedintele PPE, Manfred Weber, care a transmis românilor că dacă vor vota naționaliști și populiști, „aceşti membri ai Parlamentului vor ajunge într-un grup al prietenilor lui Putin şi care este împotriva solidarităţii la nivel european.”

În replică, liderul AUR, Claudiu Târziu, a amintit că,  în urmă cu doi ani, Ursula Von der Leyan amenința Italia tot pe tema votului, alegerile fiind câștigate, până la urmă, de alianța Meloni- Salvini.

„În 2022, Ursula von der Leyen (șefa Comisiei Europene) amenința Italia cu represalii dacă va vota cu „extrema dreaptă”, iar alianța Meloni-Salvini-Berlusconi a câștigat alegerile.

Astăzi, Manfred Weber (președintele PPE) i-a „avertizat” pe români că dacă vor vota cu „populiștii” aceștia vor intra într-un grup al „prietenilor lui Putin”. Cu cine vor vota românii?”, a transmis, pe Facebook, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare.

Pe de altă parte, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că PNL susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene.

Europarlamentarul Cristian Terheș: Ursula von der Leyen, cel mai fanatic extremist lider european

„PNL a votat ca, pentru încă 5 ani, în poziția de președinte a Comisiei Europene să fie tot Ursula von der Leyen, cel mai FANATIC EXTREMIST lider european.

Să susții că orice bărbat care se pretinde femeie e și femeie în accepțiunea legii e extremism fanatic.

Să susții că un bărbat ce se pretinde femeie poate concura în sport la categoria de femei, ori poate intra în toaleta femeilor, e extremism fanatic.

Să constrângi europenii să se injecteze cu seruri insuficient testate pentru a-și putea exercita drepturi fundamentale e extremism fanatic.

Să încalci libertatea de opinie sau religioasă e extremism fanatic.

Să distrugi sectorul energetic european, pretinzând că salvezi planeta, e extremism fanatic.

Să distrugi agricultura europeană și să falimentezi fermierii cu utopiile neomarxiste din Green Deal, condamnând europenii la foamete, e extremism fanatic.

Să impui identitatea digitala și moneda digitală, pentru a-i putea supraveghea pe europeni așa cum se întâmplă în China, e extremism fanatic.

Orice vot pentru lista comună PSD-PNL la europarlamentare este un vot pentru susținerea acestei extremiste fanatice la conducerea EU.

După 5 ani cu Ursula von der Leyen la conducere, UE e mai săracă, mai slabă și mai divizată. UE va face implozie cu Ursula von der Leyen încă 5 ani la conducere”, a scris, pe Facebook, europarlamentarul Cristian Terheș.

Proteste în Capitală

În acest context, la Romexpo, acolo unde are loc Congresul PPE, a avut loc un protest masiv, la care au participat susținători AUR, în fruntea cărora s-au aflat Cristian Terheș, George Simion, Claudiu Târziu. Protestatarii au scandat „Ursula, nu uita, România nu vrea”, „Afară, Ursula, din țară” și  „Suveranitate”.

Și USR a protestat, miercuri, în contextul Congresului PPE. Două mașini cu ecrane digitale au circulat în zona Romexpo, afișând mesaje în română şi engleză precum „Vote for PPE, wins S&D / Votezi PNL, câştigă PSD”.

De asemenea, tot în zona Romexpo, s-au adunat și fermierii români, care au protestat față de politicile europene în domeniul agriculturii.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „„SUVERANITATE!” Proteste în Capitală în ziua Congresului PPE și înainte de validarea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea CE”

  1. ?Ursula von der Leyen nici acum nu este judecata si condamnata la puscarie pentru afacerile cu vaccinurile? Justitia din UE este complice cu ea?

Comentariile sunt închise.