Virgiliu Gheorghe, despre decizia Greciei de a legaliza căsătoria între homosexuali: Pentru a preîntâmpina o situație similară în România, este foarte important referendumul pentru FAMILIE

Bioeticianul Virgiliu Gheorghe a făcut un apel la strângerea de semnături pentru referendumul privind revizuirea Constituției pe tema Familiei, menționând că acest demers este un prilej pentru mărturisirea credinței în Hristos, dar și o măsură pentru ca România să nu ajungă în situația Greciei, unde a fost legalizată căsătoria între homosexuali.

Într-un editorial publicat de Familia Ortodoxă, Virgiliu Gheorghe a precizat că Sinodul Bisericii Greciei și Sfânta Chinotită a Sfântului Munte și-au exprimat dezacordul vehement față de legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex, însă Parlamentul Greciei a votat pentru această măsură.

„De aceea, pentru a preîntâmpina o situație similară și la noi, care să afecteze pe termen lung familia și echilibrul mental, fizic și duhovnicesc al copiilor acestui neam, „Coaliția pentru Constituție. Familie și libertate” a readus în actualitate referendumul pentru revizuirea Constituției în vederea înlocuirii termenului de „soți” cu sintagma „un bărbat și o femeie”, Din coaliție fac parte mai multe asociații civice, între care se numără și Asociația „Familia Ortodoxă”, alături de Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului, Asociația Pro Vita București, Alianța Familiilor din România și altele.

Pentru noi, românii, acest referendum este încă un prilej de a ne mărturisi credinţa în Hristos şi Evanghelia Sa. Nădejdea nu o avem în politicieni, ci în mila Lui Dumnezeu care poate să amâne sau să-i oprească de a legifera căsătoria sodomiţilor şi înfierea de copii de către aceştia. Dar Domnul vrea şi de la noi să ne luptăm, să ne opunem lucrării păcatului şi aşezării urâciunii pustiirii în locul cel sfânt. Ca iniţiatori ai acestui proiect, vă rugăm să ne ajutaţi cu strângerea semnăturilor de adeziune la acest proiect de referendum pentru familie şi libertate. Avem nevoie de peste 600.000 de semnături pentru ca referendumul să poată fi acceptat în Parlament, semnături pe care trebuie să le strângem în decurs de trei luni.

Este un mare prilej pentru fiecare dintre noi să ne mărturisim credința în fața oamenilor şi mai ales în faţa lui Dumnezeu, Care a spus că „de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său” Marcu 8:38. Dacă doriți să vă numărați între voluntarii strângerii de semnături, chiar pentru zece semnături, vă rugăm să descărcaţi formularul de pe site-ul https://familiesilibertate.ro/, înştiinţându-ne despre acest lucru la telefonul redaţiei. Atenţie, semnăturile trebuie strânse pe un tabel dedicat numai unei localităţi! Dacă strângeţi semnături de la familii aflate în localităţi diferite, trebuie să aveţi un tabel pentru fiecare localitate.

Noi doar trebuie să ne facem datoria, restul este în mâinile Domnului!”, a menționat bioeticianul Virgiliu Gheorghe.

Reamintim că Grecia a legalizat, recent, căsătoria între homosexuali, după cum a relatat RostOnline.

La București, la sfârșitul lunii ianuarie, s-a lansat o campanie pentru pentru revizuirea Constituției pe tema Familiei și Dreptului la plata în numerar.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost