Chiar nu există nici o legătură între autism și vaccinuri?

De cîteva săptămîni în presa românească s-a pornit o campanie provaccin virulentă. Toți cei ce pun la îndoială binefacerile vaccinării sînt considerați a fi cel puțin inconștienți. Doar în ultimele două săptămîni au fost publicate pe portalul de știri Hotnews trei articole pro vaccin: unu, doi și trei. Autorul îți dă impresia ca s-a documentat temeinic, citează o mulțime de studii care par să-i confirme punctul de vedere. Și cu toate acestea, viteazul ostaș pro vaccinare încheie primul articol astfel: „..o discuţie lucidă despre acest subiect cu persoane care au fost deja convinse de discursul anti-vaccin este improbabilă. Este motivul pentru care comentariile la acest articol, bazat exclusiv pe fapte dovedite ştiinţific, sunt oprite.

Foarte curajos din partea unuia documentat și susținut de o mulțime de studii de specialitate!

vaccin

Dar să vedem dacă este chiar așa. Vreau să vă prezint doar un caz bine documentat în care vaccinarea unui copil în vîrstă de 18 luni i-a provocat acestuia autism, caz recunoscut oficial de autoritățile americane.

Pe scurt, copilul, o fetiță, avea o dezvoltare absolut normală. La vîrsta de 18 luni parinții au dus-o la doctor pentru un control de rutină. Cu această ocazie copilul a fost vaccinat cu un cocktail de vaccinuri împotriva a noua boli. După doar cîteva zile starea de sănatate a copilului a început să se înrăutățească, în doar cîteva luni prezentînd simptome clar asociate cu autismul: nu mai răspundea la chemările părinților, nu mai vorbea, nu mai avea contact vizual cu adulții, insomnie, accese de furie, etc. La șapte luni de la vaccinare copilul a fost diagnosticat oficial cu autism.

„The doctors conceded that the child was healthy and developing normally until her 18-month well-baby visit, when she received vaccinations against nine different diseases all at once (two contained thimerosal).

Days later, the girl began spiraling downward into a cascade of illnesses and setbacks that, within months, presented as symptoms of autism, including: No response to verbal direction; loss of language skills; no eye contact; loss of „relatedness;” insomnia; incessant screaming; arching; and „watching the florescent lights repeatedly during examination.”

Seven months after vaccination, the patient was diagnosed by Dr. Andrew Zimmerman, a leading neurologist at the Kennedy Krieger Children’s Hospital Neurology Clinic, with „regressive encephalopathy (brain disease) with features consistent with autistic spectrum disorder, following normal development.” The girl also met the Diagnostic and Statistical Manual for Mental Disorders (DSM-IV) official criteria for autism.”

De menționat că acest caz este doar unul din cel puțin 4.900 de cazuri similare:

„The claim, one of 4,900 autism cases currently pending in Federal „Vaccine Court,” was conceded by US Assistant Attorney General Peter Keisler and other Justice Department officials, on behalf of the Department of Health and Human Services, the „defendant” in all Vaccine Court cases.”

Al doilea lucru pe care doresc să-l aduc la cunoștință atît cititorilor cît și autorului celor trei articole de pe Hotnews este faptul că în Statele Unite ale Americii există încă din 1986 un program de compensare a victimelor vaccinărilor. Acest fond este alimentat printr-o taxă de 0.75$ pe fiecare vaccin aprobat de CDC. În prezent acest fond are o valoare de peste 4 miliarde de dolari.

„The Trust Fund is funded by a $0.75 excise tax on vaccines recommended by the Centers for Disease Control and Prevention for routine administration to children. The excise tax is imposed on each dose (disease that is prevented) of a vaccine. Trivalent influenza vaccine for example, is taxed $0.75 because it prevents one disease;  measles-mumps-rubella vaccine, which prevents three diseases, is taxed $2.25.”

Cît de convenient pentru marile firme farmaceutice producătoare de vaccinuri! Ele incasează tot profitul și contribuabilul trebuie să despăgubească victimele!

Concluzie: Între vaccinuri și autism există o legătură clară, recunoscută la nivel guvernamental cel puțin în Statele Unite ale Americii unde cel puțin un copil primește despăgubiri bănești în urma declanșării autismului după ce a fost vaccinat.

Majoritatea celor îngrijorați de efectele secundare pe care le pot avea vaccinurile tocmai asta cer, să fie informați de riscurile, e adevărat că minimale, la care sînt expuși copiii. Și aici nu e vorba neapărat de autism, adevărul este că la unii copii vaccinurile au efecte adverse, de cele multe ori acestea se manifestă pentru o scurtă perioadă de timp dar sînt și cazuri în care copiii au fost afectați pe viață. Personal mi-am vaccinat copiii dar nu am acceptat să li se administreze o grămadă de vaccinuri la o vizită.

Și-n încheiere vreau să vă anunț că las deschise comentariile la acest articol.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost