Cît de moderat este un musulman moderat?

Youssif Zaghwani Omar are 53 de ani și este profesor asistent la o universitate americană din orașul Columbia, Missouri. De origine este din Bengazi, Libia, unde a fost șeful catedrei de limbă engleză de la universitatea locală în perioada 2003-2007. Bănuiesc că majoritatea sînt de acord că domnul profesor poate fi considerat a fi musulman moderat, educat, profesor universitar, verificat de autoritățile americane înainte de a fi admis în SUA.

Acest profesor musulman moderat s-a dus marți, 24 noiembrie, să ia de la școală o rudă de-a sa, elevă de liceu în vîrstă de 14 ani. Adolescenta avea capul descoperit, nu purta baticul musulman tradițional. Domnul profesor musulman moderat a văzut negru în fața ochilor. Conform martorilor oculari, domnul profesor i-a dat o palmă peste față și a tras-o violent de păr în mașina cu care venise. Cine știe ce o fi pățit biata fată cînd a ajuns acasă.

A doua zi a fost arestat de autoritățile locale pentru abuz împotriva minorilor și eliberat pe cauțiune în așteptarea procesului.

Probabil că domnul profesor musulman moderat s-a scărpinat în cap și s-a întrebat de ce o fi fost arestat. Doar atitudinea sa nu reprezinta nimic anormal în societatea musulmană. Probabil că în Libia, țara sa de proveniență, ar fi fost aplaudat pentru acțiunea sa, doar a pus la punct o tînără care o luase pe căi greșite și uitase de învățăturile lui Mohamed.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost