Mitul neamțului cinstit

De-a lungul timpului a devenit axiomă faptul că te poți baza pe corectitudinea și cinstea nemților. Doar că mitul acesta a început să sufere fisuri în ultimul timp. La nivel mondial cei de la Volkswagen au manipulat în favoarea lor datele despre poluarea generată de mașinile echipate cu motoare diesel.

La nivel local neamțul nostru, care a candidat și cîștigat alegerile prezidențiale sub sloganul „România lucrului bine făcut”, tocmai a pierdut o clădire situată în centrul Sibiului dobîndită prin fals și uz de fals în 1999. Din 2001 spațiul comercial deținut fraudulos de familia Iohannis a fost închiriat băncii Raiffeisen, închiriere care a produs venituri de peste 300.000 de euro, bani care au stat la baza construirii imperiului imobiliar al familiei prezidențiale.

Nicolae Balcescu nr. 29 Sibiu Iohannis

Potrivit propriilor declarații, făcute în cadrul unei emisiuni TV – cu o parte din chiria obținută de la banca Raiffeisen – Klaus Iohannis a cumpărat, în timp, alte trei proprietăți imobiliare – un apartament și două case:

(…) S-a găsit o închiriere foarte avantajoasă (n.r.- a spațiului comercial) și, folosind banii din acea închiriere, am reușit iarăși să-mi cumpăr un apartament care se găsește într-o zonă bună. L-am închiriat și pe acela și din banii proveniți și de acolo am cumpărat, în final, cele două căsuțe, care sunt ultimele achiziții pe care le-am făcut”.

Așadar, patru din cele șase „case” care figurează în declarația de avere a președintelui României – pe de o parte, spațiul comercial, ieșit, prin fraudă, din proprietatea statului și, pe de altă parte, un apartament și două case, cumpărate cu rentele produse de acest spațiu comercial – sunt rezultatul, direct și indirect, al unei retrocedări pe care justiția a declarat-o, încă din 2005, ca fiind întemeiată pe acte false. (RISE Project)

Reputația de om corect și cinstit se construiește greu și ia timp dar se dărîmă instantaneu. Cam asta a reușit Iohannis.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


6 comentarii la „Mitul neamțului cinstit”

 1. Dumneavastra confundati intentionat nemtii cu atii care se dau drept nemti. Nemtii adevarati sunt cinstiti, cultura lor a ramas nealterata in ciuda istoriei care a trecut peste ei. Numai ca iata, apar tot felul de indivizi cu nume nemtesti in aparenta care in numele nemtilor fac tot felul de lucruri. Astfel si Alexandru Floria este in aparenta roman ca si noi, dar de fapt el e altceva.

 2. Situatia externa este atat de grava, incat ceea ce conteaza in acest moment este siguranta populatiei. Presedintele ar trebui sa iasa din incremenirea-i naturala, sa se dezmorteasca si sa le explice romanilor ce s-a decis la conferinta de la Malta.
  Efectiv da impresia ca nu intelege ca nu mai este un primar de provincie, ci seful unui Stat important pe harta lumii.
  Julien Ciolos poate conta pe mentorii sai europeni in masura in care unchiul prin alianta este consilierul pe probleme de aparare si securitate al lui Juncker, iar parlamentarii trebuie sa se dezmeticeasca si sa puna in sfarsit prioritatile nationale, inaintea intereselor proprii.
  Grijile imobiliare ale familiei Iohannis ma contrariaza mai putin decat modul in care in 2014 au fost improprietarite sute de familii de tigani in judetul Sibiu, prin Proiectul „dreptul la proprietate ” în cadrul programului guvernamental „Anul participării şi responsabilizării cetăţenilor”.
  Este vorba despre locuinte, despre spatii ce au apartinut unor institutii de stat si care le-au fost atribuite pentru ca acestia sa fie sedentarizati si sa poata beneficia de toate drepturile oferite de institutiile europene. Intabularea a 200 de proprietati a fost suportata de stat.

 3. Probabil ca Societatea academica nu a obtinut ceea ce spera in urma negocierilor de la Cotroceni. S-a apasat pe buton si aflam ceea ce unele televiziuni spuneau inainte de alegerile prezidentiale.
  Total nedumerit ca unii sunt surprinsi tocmai acum.

  Daca dl Iohanis ‘recidiveaza’, justitia va oferi probele despre copiii vanduti in anii 90 de cuplul prezidential.

  Pt naivi: in Piata Univrsitatii, si in marile orase ( din Romania si UE ), agentii Soros (cu acordul SUA si UE) au pornit evenimentele si au stabilit agenda.
  Pot schimba guverne si presedinti „pe cale pasnica”.

  PS: Ca o parere personala: la Colectiv a fost o crima cu premeditare tolerata de UE si SUA. Ia sa fi fost la guvernare Basescu + PDL: ce scandal international ar fi iesit.

 4. Iohannis nu a obtinut prin fals si uz de fals respectiva proprietate, aceste infratiuni necesitand intentia. Infractorul este falsul mostenitor.
  Altfel, era caz penal.
  Ceea ce nu e.
  Dealtfel, procesul a durat 15 ani.
  Se intampla in Romania.
  Discernamantul dovedit de replicile cititorilor RostOnline de mai sus este exemplar, oricum.

  • Asa-i, Iohannis nu a facut direct falsul, „doar” a profitat de el. Iar cei l-au ajutat in procesul intins pe o perioada de 16 ani au avut si ei de profitat. Mai multe aici.
   Adevarul e ca asta e reteta succesului rapid: lucrurile murdare le faci prin intermediari. Astfel nici usturoi n-ai mncat, nici gura nu-ti miroase.

 5. Am interactionat timp de mai multi ani cu manageri ai multinationalelor
  germane din Romania. Toti germanii din automotive, de la mic la mare,
  de la sef de grup la director general, indeplinesc sarcinile de lucru
  si asigura atingerea obiectivelor folosind metode dubioase si barbare.
  Ceea ce s-a intamplat la VW nu este un caz izolat, ci se inscrie in
  conduita generala a multinationalelor germane.

Comentariile sunt închise.