Atacă haita

După ce doamna Oana Stănciulescu a fost propusă de PNL să facă parte din CA al TVR, haita a ieșit la atac. Cum e posibil să fie propusă într-o asemenea funcție o persoană care „a fost extrem de activă în combaterea legii 217, supranumită în media «legea antilegionară»”, „a declarat că Radu Gyr și Vintilă Horia sînt reperele ei morale” și „a atacat brutal  Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel“, organism al Guvernului României şi a adus injurii grosolane directorului general al Institutului”?

Probabil de supărare că nu a fost invitat să semneze scrisoarea inițială, domnul Mircea Morariu, critic de teatru, a ieșit la atac în paginile ziarului Adevărul. Domniei sale i se pare absolut normal ca o persoană să fie linșată mediatic pentru că are curajul să gîndească, să nu fie încorsetată în șabloane și să critice o lege tîmpită cu care ne-au blagoslovit aleșii noștri la comandă externă, așa că mai coboară o treaptă pe scara nemerniciei și o atacă la persoană, mișelește, pe doamna Oana Stănciulescu:

„Zdrobita” Oana Stănciulescu e un personaj de mâna a şaptea care nu ştiu să fi realizat vreodată în viaţă o emisiune tv ca lumea sau să fi scris un text mai de Doamne-ajută.

[…]

Să te opreşti asupra Oanei Stănciulescu şi să consideri că cineva care a slujit ani de-a rândul, punându-şi în cui conştiinţa, bunul simţ, demnitatea, haznaua voiculesciană ar fi demn să reprezinte un partid care ar avea ceva de-a face cu tradiţia Brătienilor, deşi în realitate are cam tot atât cât am eu cu Islamul, ştiind şi că acel cineva încearcă să îşi amelioreze biografia mimând o falsă devoţiune faţă de memoria lui Corneliu Coposu ori replicând atacurile nedrepte la care e supusă memoria lui Vintilă Horia spune multe despre iresponsabilitatea tandemului Gorghiu-Blaga. (Adevărul)

Domnul Morariu știe că doamna Stănciulescu e un personaj de mîna a șaptea și că în viața ei nu a realizat absolut nimic, că s-a înfruptat la haznaua voiculesciană și acum se preface cînd apără memoria lui Vintilă Horia doar pentru a-și ameliora biografia.

Domnule Morariu, dacă dumneavoastră spuneți că doamna Stănciulescu s-a înfruptat la haznaua voiculesciană pentru că a lucrat la Antena 3, folosind aceeași logică, pot și eu spune că dumneavoastră vă înfruptați la haznaua traficantului de copii Cristian Burci?

Despre profesionalismul dumneavoastră mă abțin să ma pronunț pentru că nu vă cunosc, poate că sînteți un personaj de primă mînă și chiar vă pricepți la criticat. Dar din punct de vedere uman, cel puțin pentru mine, sînteți clar de mîna a șaptea. Acest lucru reiese nu doar din conțintul articolului ci și din conținutul singurului răspuns pe care l-ați dat unui cititor al articolului dumneavoastră:

comentariu mircea morariu

Să înțeleg că așa se măsoară analfabetismul? Dacă nu știi grafia corectă a numelui „Umberto Eco” ești semi-analfabet fără liceu? Iar dumnevoastră stați de vorbă doar cu absolvenți de liceu? Domnule Morariu, bunicii mei nu au făcut liceul dar aveau extrem de mult bun simț și stăteam cu mare plăcere de vorbă cu ei deși cu siguranță nu știau cum se scrie corect „Umberto Eco”, de fapt nici măcar nu știau cine este Umberto Eco. Și ca bunicii mei sînt o mulțime.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Atacă haita”

 1. Ignorati-l !
  Nu cu mult timp in urma, Rares Bogdan l-a avut invitat in emisiunea sa pe Horia Roman Patapievici.
  Nu analizez aici rostul interventiei sale, dar subliniez mesajul cel mai important pe care fostul presedinte ICR a tinut sa il transmita publicului national si international: „comunismul nu a fost impus romanilor de halogeni”.
  Prin acesta interventie, Patapievici a semnat „avant la lettre”, cu cerneala invizibia ,”protestul”.
  Legatura intre Horia Roman Patapievici, semnatarii denuntului, Institutul Elie Wiesel si Soros o putem face prin activistul politico-cultural (critic dramatic) Corina Suteu.
  Cititi cu atentie textul urmator http://totb.ro/corina-suteu/ si nu uitati ca directoarea ICRNY sub mandatul Patapievici, a fost numita Secretar de Stat la Ministerul Culturii de Premierul CIOLOS.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20738175-corina-suteu-fosta-directoare-icr-new-york-numita-secretar-stat-ministerul-culturii.htm
  UNITERUL i-a premiat in 2014 pe doi din semnatarii denuntului, respectiv pe insignifiantul Mircea Morariu si pe regizoarea Gianina Carbunariu ( artist talentat si substantial sponsorizat) https://www.youtube.com/watch?v=KbKg2JcScAM
  Rares Bogdan joaca la mai multe capete, de fapt, joaca la prea multe capete, din prudenta.

  • Nu analizez aici rostul interventiei sale, dar subliniez mesajul cel mai important pe care fostul presedinte ICR a tinut sa il transmita publicului national si international: „comunismul nu a fost impus romanilor de halogeni”.

   Comunismul s-a impus usor in Romania. In anii ’50 erau deja 1 milion de membri de partid, astfel incat intrarea in partid a fost restrictionata. Nu de alta, apartenenta la PMR aducea avantaje, iar romanii sunt maleabili moral precum plastilina. Cu o mana de detinuti politici nu faci primavara, asa cum cu o mana de politicieni interbelici sanatosi la cap (Maniu) nu faci iar o tara… normala la cap.

   Strict pe subiect, Oana Stanciulescu, ca si gasca de la luju.ro, si-a castigat painea satisfacand frustrarile antibasistilor, ani de zile. Nu tin minte contributii jurnalistice, sau de alta natura. Antisemitismul si nationalismul dansei, bazate ienvitabil pe ignorarea aspectelor neconvenabile, ca la majoritatea romanilor dealtfel, sunt regretabile si nesemnificative in peisajul general.

   Si dansa va castiga, in interesul poporului, o leafa de peste 10 mii lei de la bugetul de stat. Mai conteaza, intr-o tara cu 800 lei minimul pe economie ?

 2. @ radu
  Foooarte urat ai scris ce-ai scris..
  „..romanii sunt maleabili moral precum plastilina..”
  Mare noroc ai mata ca suntem in Postul Rastignirii si Invierii Domnului si Mantuitorului NOSTRU, Iisus Hristos…
  Este foarte posibil ca doamna Stanciulescu sa primeasca 10 mii de lei salariu, dar in mod cert, taranii din Topoloveni traind din cel mult 800 de lei pe luna, au aceleasi convingeri cu respectabila doamna.
  http://www.viorelilisoi.ro/ce-ne-facem-cu-holocaustul/#comment-8916

  • dar in mod cert, taranii din Topoloveni traind din cel mult 800 de lei pe luna, au aceleasi convingeri cu respectabila doamna.

   In locul doamnei m-ar pune pe ganduri acesta similitudine a ignorantei, desi la 800 pe luna probabil abia te poti numi biped, daramite om modern adica informat si stapan pe destinul lui.

Comentariile sunt închise.