„Pericolul” Marian Munteanu (a fost evitat*)

E normal ca orice candidat la orice post public să fie tocat mărunt, scormonit și verificat tot trecutul înainte de a i se acorda votul. Ce nu este normal e ce i se întâmplă lui Marian Munteanu. Dacă toți candidații ar beneficia de același regim aș înțelege. Dar când doar unul dintre candidați este supus unui linșaj mediatic absolut brutal trebuie să te întrebi de ce.

Este Marian Munteanu un pericol pentru democrație, așa cum pretind detractorii săi? Sau este un pericol pentru status quo-ul din societatea românească? Eu înclin spre a doua variantă. Nici un om nu este, singur, un pericol pentru orice democrație. Pentru democrație sunt un pericol exact cei care controlează în prezent frâiele puterii, cei ce pot fi ușor șantajați sau corupți. Simțiti cumvă că trăiți într-o democrație? Simțiti cumva că vocea dumneavoastră este auzită, ca votul dumneavoastră conteaza?

Dacă și Marian Munteanu ar face parte din gașca lor n-ar fi nici o problemă cu candidatura sa. Doar că nu face parte. Dacă ar fi vrut, ar fi putut intra în mizeria care se numește politica româneasca de foarte mult timp, la notorietatea pe care o avea putea fi cineva în România. Doar că a refuzat acest lucru până astăzi.

Dar de ce a decis să revină în viața publică în prezent? De ce a decis să intre în troaca de porci care este viața politică din România? Doar o ducea bine, nu se putea plânge de nimic din punct de vedere material.

A decis să revină în arenă tocmai pentru că s-a ajuns la o răspântie. Calea pe care a luat-o nu doar România, dar și Europa, duce la pierzanie. Familia tradițională este luată în derândere, credința creștină este atacată, ni se impun primirea de populații din țări unde creștinii sunt exterminați sau, în cel mai bun caz pentru ei, expulzați. Ni se impune construirea unei mari moschei în timp ce se fac toate eforturile pentru împiedicarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului și multe altele mai mărunte. Toate aceste lucruri ne sunt impuse de cei ce zic că ne reprezintă.

Și atunci e normal ca un om ca Marian Munteanu să-i sperie și să facă tot posibilul pentru a-l elimina înainte de a putea intra în arenă și a da posiblitatea cetățenilor să-și spună părerea. Și vor să-l elimine tocmai pentru că are o șansă. Dacă nu ar avea nici o șansă l-ar lăsa în pace.

De aceea e important ca Marian Munteanu și forțele românești din PNL să nu cedeze presiunii imense la care sunt supuși acum.

*Update: Din păcate, Marian Munteanu și-a retras candidatura. „Pericolul” a fost evitat. Să dea Dumnezeu ca bucureștenii să-și aleagă în funcția de primar general un candidat mai bun decât ar fi fost Marian Munteanu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


9 comentarii la „„Pericolul” Marian Munteanu (a fost evitat*)”

 1. M.M. nu beneficiaza de vreun tratament special. In momentul in care candidatii la functii elective isi depun candidaturile CNSAS e obligat prin lege sa le verifice trecutul, si o face. Se numeste autosesizare. In cazul de fata, precedata de cererile societatii civile (Alina Mungiu)si ale PNL.

  Reactiile publice ale lui M.M. sunt nefericite. Mai ieri oferea dreptul de a fi investigat moral doar unor anumite persoane/cercuri, cele familiare lui probabil, desi asta e cel mai rapid mod de a nu afla nimic compromitator de interes public. Societatea civila majoritara non-religioasa, o fi formata din suboameni, nu din platitori ai viitorului salariu de primar general al capitalei. Or, primarii sunt alesi de majoritatea cetatenilor, care nu gusta partizanatele religioase ortodoxe, din moment ce pot manifesta dezacorduri majore cu acestea.

  Nefericita si asocierea lui M.M. cu ortodoxia si nationalismul ortodox in relatie cu candidura la o functie administrativa. Alegatorii din Bucuresti sunt cei mai cosmopoliti din Romania, putini dispusi sa accepte partizanate ca mai sus. Pot fi atei, crestini de alt rit, ortodoxi nepracticanti, minoritati sexuale etc. Sunt oameni care doresc solutii pentru Bucuresti, nu predici nationaliste mai potrivite cercurilor de apropiati.

  Pe facebook pot fi citite amintirile unor romani care l-au cunoscut tangential pe om. Nu sunt in mod special magulitoare, si apartin unor oameni de multe ori emigrati, lipsiti de miza personala in toata treaba asta. In special m-a izbit perioada in care l-au cunoscut – acum 20-25 de ani. O eternitate in viata publica romaneasca. M. Munteanu este o necunoscuta totala din acest punct de vedere, o fantoma a trecutului.

  • 1. Una e verificarea la CNSAS si alta e linsajul mediatic la care este supus Marian Munteanu.
   2. Alina Mungiu e departe de a fi un reper moral.
   3. Daca cetatenii capitalei sunt asa de cosmopoliti lasa-i pe ei sa decida.
   4. Pe Facebook pot fi citite si amintirile magulitoare ale unor oameni care l-au cunoscut in aceeasi perioada

 2. @”cezar”
  Dai exemplul prost al „desteptului” care vine parca de la „casa de copii” – nu are stiinta de mama, de tata, de familie… nu stie de unde „vine” si inotro se indreapta….
  Cum poti sa spui:
  „… majoritatea cetatenilor, care nu gusta partizanatele religioase ortodoxe” …. cand nu exista partizanat!?!
  De unde ai mai scos „partizanatul ortodox” ca expresie, cum de ti-a „venit”??
  Stii ce ideile sint „duhuri”, adica circula sub indrumarea „cuiva” – asta este duh mincinos cu care strici mintea cititorului. … Credinta dumitale o fi in obiecte, romanul crede in Dumnezeu.
  Cine nu [mai] „crede” sau sta cu creierul stantat la presa materialismului dialectic este doar un obiect miscator, unealta vorbitoare care repeta ce i-a fost pre-inregistrat.
  Romanul este „persoana”, insemnand ca nu se limiteaza in judecarea realitatii la „masurabil”, „numarabil”, ceea ce este fundament de „corectitudine politica” – „formatarea” memoriei si mutilarea pe „patul lui Pro[cu]st”.
  ––––––
  Ca sa afirmi ca asocierea cu Ortodoxia este „nedericita” inseamna deja sa te cobori pe treapta bunului simt in conditia de sub-om: nici nu ai cum sa judeci cu discernamant cand versi astfel de venin politicos – cu ce vrei sa se „asocieze” romanul: cu hinduismul? ori … cu ateismul?…. cu demonizatii ne-Ortodocsi? Sau nu ar „trebui” sa creada in ceva care sa ii ofere intelegerea vietii si indrumare catre destinatia aleasa – Rai sau Iad?
  Sa creada in ne-credinta dumitale? … care este ea insasi o credinta care demleaza, distruge prin minciuna?
  Discursul dumitale anti-national este instigare la indobitocire.
  Nu ma intereseaza Marian Munteanu – nu sint in Bucuresti, nu sint in PNL, nu l-am intralnit vreodata – asta nu inseamna ca folosirea momentului in care este „actor principal” in directia batjocoririi credintei de neam este tolerabila – ca si dumitale faci parte dintr-un „neam”, ai o origine biologica (de sange) si una culturala (care ti-a bagat ceva in cap) ca doar nu este deja trans-human (bionic… un fel de maimuta electrica) si nu intelegi ceva in legatura cu „sufletul”
  –––––––
  MM este un om viu.
  Cand „vezi” pe cineva viu drept „fantoma” – fie ea si a… trecutului esti deja cu mintea contaminata de rautate, dar si de halucinatii.
  In astfel de cazuri, „fantoma” ar trebui sa te palmuiasca pentru a simti ca nu este fantoma, este viu … sa te trezesti la realitate.
  Dumneata vorbesti fara sa gandesti, desi elaborezi o „paruta” (aparenta) judecata si dai si sentinta…
  Vai de rataciti care – nu doar ca sint orbi – dar mai si fac dovada publica de defigiente psiho-afective.

 3. Pana la urma cred ca PNL i-a facut un serviciu lui Marian Munteanu.Ideea ar fi ca el sa nu se opreasca aici, dar invatand din cele intamplate sa nu isi mai lege numele de cel al unui partid compromis. Poate sa candideze ca independent de pilda, dar cred ca e evident in momentul de fata ca Actiunea Noastra, trebuie sa prinda forma unui partid politic. Un partid politic care sa reuneasca poate fortele de dreapta atat de dispersate…

 4. Din Marian Munteanu se incearca sa se faca bau-bau-ul creat de comunism:nationalist,antisemit,ultrareligios,fara „munca de partid”,antirevolutionar.Ramân inca:reprezentat al burgheziei si mosierimii,al masoneriei,spion imperialist.
  Dar si stânga care-l ataca, si dreapta care-l apara, uita sa vada ca,asa cum Frontul National al lui Le Pen (care vrea sa iasa din euro, dar nu spune ca asta va insemna saracie lucie pt.99% din populatie).Liga Nordului din Italia, ba chiar si Lenin si revolutia franceza la vremea lor, si-au câstigat alegatori (sustinatori) doar pt ca acestia nu-i mai suportau pe politicienii clasici corupti si ineficaci („smintiti si misei”, cf Eminescu),Marian Munteanu vrea sa faca altfel decât acestia din urma.
  Sigur, nu ofera garantii, pt ca nu are experienta în „munca de partid”.
  Dar poate ca oamenii asta vor!

 5. Domnule MArincu, Domnule Târziu (sper ca nu sunteti adversari),
  Ma întristeaza finalul.
  PNL apare fie ca un grup de diletanti-amatori in politica, fie ca un grup macchiavelic (se va averifica, daca „asul scos din manseta” va câstiga)
  Sunt ingrijorat pt MM, pentru ca pare „a fi cazut de fazan”; cred ca nu e nevoie sa explic de ce.
  Prin dvs, îmi permit sa-i transmit niste sfaturi (care, desi nu stie de ce, ar avea datoria morala sa le asculte):
  Citându-l de De Gaulle:”Le patriotisme est l’amour des siens, le nationalisme est la haine des autres”.
  Stiu ca MM nu are o astfel de ura.
  Domnilor, dar trebuie sa clarifice acest lucru pe intelesul tuturor!
  Si sa precizeze ca nationalismul lui e cultural doar, nu si rasist; caci de aici provine confuzia intre el si legionarism in general, si apoi ura.
  Poate exemplifica aceasta printr-un discurs ca cel citat la „http://mobile.nytimes.com/2016/04/19/opinion/the-danger-of-a-single-story.html”
  De asemenea,nu trebuie lasat loc unei suspiciuni de nerespectare a invataturii biblice de a nu fi vanitos , când politica este in primul rând vanitate.Suspiciune care se poate riidca atunci când zice „veti mai auzi de mine”,sau asa ceva).
  Iar intelegerea religiei de catre el nu trebuie sa ramâna la nivelul lui Moise sau al lui Isus, care desi remarcabili, ar fi exprimat altfel credinta lor daca aveau cunostinta de Pitagora Thales,sistemul decimal…
  Ca se vrea sau nu, astazi, reprezentarea lui Dumnezeu nu mai poate fi doar (inca) exclusiv antropomorfica, iconica. Poate ma exprim inapropriat, dar o vad mai mult (sau „si”) „ecuationala”,”logica”, asa cum pâna si Einstein (pe care il consider cel mai talentat autor de basme din sec XX) a raspuns la intrebarea despre cum a ajuns la faimoasa lui ecuatie spunând ca i-a fost „suflata” de Dumnezeu.
  Cu toate stima,

 6. Am facut ce am facut ( nu noi ci cei care conduc din umbra ) si am gasit un alt prilej de a infiera legionarismul si ca bonus pt munca depusa de intunecatii acestei lumi au atacat pt a mia oara ortodoxia . MM si toti cei care au acceptat sustinerea lui de partidul compromis condus de masoni PNL sunt vinovati ca au facut jocul dusmanilor. Cu respect. PS Nu ma astept sa postati comentariul pt ca aveti musca pe caciula. Nu este primul si probabil nici ultimul comentariu cenzurat din cauza „corectitudinii politice „.

 7. Simona Dumitru says: 23 April 2016 at 07:01

  Imi cer scuze Domnule Ion Cristoiu – sunt constienta ca sunt nimeni… dar, ” nimeni ” CHIAR a scris FIX (si de mai multe ori) acest lucru…

  Ma citez …

  ” In defavoarea lui Marian Munteanu pot spune un SINGUR lucru.

  Domnule Munteanu, cand te afisezi public cu o curva (PNL’ul, daca nu era clar pentru cineva) CE “dezvaluiri” poti sa ameninti dupa? Ce poti sa spui despre o curva ce nu stie deja toata lumea?

  Ce **** faci, iesi din dormitor si spui ca nu-i buna la suflet cum ai crezut? ”

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-23-aprilie-2016/?fb_ref=Default

Comentariile sunt închise.