Tupeul bolșevic

Cică rușii, prin intermediul Ambasadei lor la București, au făcut o „donație simbolică” de 100 de euro pentru cumpărarea de către statul român a sclupturii lui Brăncuși, Cumințenia Pământului. De la aproape orice altă țară ar fi venit, donația ar fi fost binevenită, dar nu de la reprezentantul celor ce au ucis, violat, batjocorit și jefuit România timp de zeci de ani.

În clipul de propagandă lansat cu ocazia donației, rușii fac apel la istorie. Ei zic că istoria adevărată „n-a fost scrisă de actori, pe un platou de filmare ci a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă„. Așa-i, doar că sângele a fost mai mereu al românilor uciși cu sutele de mii, maltratați, jefuiți, umiliți, deportați în Siberia etc. de reprezentanții Moscovei. Ca să nu mai vorbim de furtul Tezaurului Național al României, tezaur trimis la „fratele” de la Moscova pentru păstrare în siguranță, tezaur care nici după 100 de ani nu ne-a fost restituit. Dar tupeul bolșevic nu are limite, iată că vine amabasadorul Rusiei și face o donație de 100 de euro! Aceeași Rusie care a jefuit jumătate de Europă, aceeași Rusie care a omorât milioane de oameni a căror singură vină a fost că nu credeau în utopia lor bolșevică.

De aceea este important ca istoria ocupației bolșevice în România să fie predată în școlile românești. Pentru ca toți copiii să știe cât au suferit înaintașii lor de pe urma bolșevismului și să nu cadă în capcana unor campanii de relații publice de genul celei desfășurate în prezent de Ambasada Rusiei.

Domnule ambasador, spre aducere aminte:

https://www.youtube.com/watch?v=NP_bXq4NI44

Tezaurul României furat de ruși:

Ce putem face

In cursul zilei de astăzi, 27 septembrie 2016, între orele 17.00 – 17.30, cât mai mulți români sunt invitați în fața sediului Ambasadei Rusiei la București, situată la adresa Şoseaua Kiseleff, Nr. 6, sector 1, pentru a restitui cei 100 de euro. Ideal ar fi ca suma de 100 de euro să fie în monedă cât mai mică, preferabil de un euro cent. Mai multe detalii găsiți pe Facebook unde a fost creat un eveniment intitulat „Donează un cent pentru Rusia„. Sunt invitați să participe cât mai mulți români.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Tupeul bolșevic”

  1. Dacă 3 milioane de români nu au fost în stare să doneze 2 euro pentru a acoperi suma, de ce să ne supărăm că Rusia a donat 100 euro?
    Poate acum înțelegem că subiectul Cumințeniei Pământului este/ar fi fost esențial pentru naționaliști. Brâncuși e o valoare națională și campania nu are legătură cu ”imaginea favorabilă pentru Guvern”.
    Naționaliștii au pierdut meciul ăsta.

  2. Gestul este unul politic si a fost facut ostentativ, reflectand dispretul pe care il au rusii fata de romani in general si fata de guvernanti, in special, considerandu-i nevolnici, indiferenti, lipsiti de patriotism.
    Politicienii romani inghit toate magariile ungurilor, americanilor, rusilor, israelienilor, italienilor, francezilor, nemtilor, cocarjati sub compromisurile pe care le fac de peste un sfert de secol.
    Romanii nu mai au forta de a reactiona in fata acestor ofense, sclipirile incisive ale inaintasilor lor de geniu (Eminescu) sau umorul caustic al celor de la Divertis, din perioada lor inspirata si fasta.
    Cand am auzit informatia la care va referiti, am sperat ca in fata Ambasadei Rusiei, romanii mai mult sau mai putin tineri si frumosi, vor aseza o cutie a milei uriasa pe care sa scrie (in limba rusa): ” Ajutor pentru demolarea mauzoleului criminalului Lenin”.
    Eu cred ca pecetea geniului poporului nostru in absolut a pus-a Brancusi prin ansamblul de la Targu Jiu. Aici a legat artistul Pamantul cu Cerul, prin Om.
    Este foarte posibil ca personalul diplomatic al ambasadei sa nu aiba habar de existenta acestei minuni sau sa aiba habar, dar sa nu ii inteleaga sensul si valoarea operei.

  3. Nu pare nimic ostentativ ci mai degraba marturisirea intelegerii fata de zbaterea romaneasca in a-si apara spiritualitatea.
    Oricum, Ambasadorul nu este in masura sa discute problema Tezaurului si nici sa intreprinda vreun demers personal.
    Mi se pare o rautate la care – personal – nu m-as deda fiindca un functionar strain de acest rang nu poate fi suspectat de „mistocareala”.
    Golaneala parea la Klemm cu poza langa carpa bleu…
    Cred ca el a citit „Lonely Planet” – ghid depre Romania si Moldova unde Szekelyi Land este descrisa pe aproape 20 de pagini, cu contributia unor „buni romani”, mentionati la inceput. Vorbesc de editia 2001. Nu cr4ed ca s-a schimbat ceva semnificativ, daca s-a re-editat..
    Oricum, Ambasadorul „a dat” si nu „a luat”…

  4. A castigat genialul nostru Brâncuși, taranul roman si bunul simt românesc!
    Operele de arta izvorasc de la Parintele darurilor si luminilor, prin alesii Lui, pentru a’i bucura pe toti oamenii si a le limpezi facultatile de perceptie a Frumusetilor si Realitatilor Divine.
    Arta nu e obiect de specula: ea este oferita, precum hrana pasarilor.
    Acestea nu secera, doar canta si’L lauda pe Tatal Vietii si’al tuturor fapturilor !

Comentariile sunt închise.