Polonia/ Ministrul Educației cere o lege precum a Ungariei prin care să se interzică promovarea homosexualității în rândul minorilor

Polonia ar trebui să dea o legea similară cu cea a Ungariei în ceea ce privește interdicția de a promova homosexualitatea în rândul minorilor, a declarat, luni, ministrul Educației de la Varșovia, Przemyslaw Czarnek.

„Acestă lege susține că disciplinele școlare care se referă la probleme de sexualitate nu trebuie să promoveze schimbarea de gen sau homosexualitatea. Ar trebui să copiem aceste reguli în întregime și pe teritoriu polonez”, a spus ministrul Przemyslaw Czarnek, relatează Reuters, citată de Digi24.

Reamintim că Ungaria a fost pusă la zid de liderii europeni, pentru legea care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline.

Premierul olandez, Mark Rutte, l-a întrebat pe premierul Ungariei Viktor Orban de ce nu părăsește UE dacă nu intenționează să respecte„ valorile fundamentale ale acesteia”.

În replică, Premierul ungar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBT.

„Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor”, a explicat el.

Ungaria a adoptat, recent, o lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Polonia/ Ministrul Educației cere o lege precum a Ungariei prin care să se interzică promovarea homosexualității în rândul minorilor”

Comentariile sunt închise.