Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, reacție la decizia CCR privind neconstituționalitatea măștii: Legea prevede utilizarea în continuare a măştii în toate spaţiile publice interioare (VIDEO)

Obligativitatea măștii în interior rămâne valabilă chiar și după publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial, prevederea fiind stabilită prin Legea 55/2020, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, înainte de ședința de Guvern, cu referire la decizia CCR de marţi privind neconstituţionalitatea OUG privind portul măştii de protecţie în anumite spaţii.

„Așteptăm cu toții publicarea deciziei Curții Constituționale și a motivației acestei decizii, dar în momentul în care ea a fost făcută publică, sigur că am analizat legislația existentă și trebuie să spunem foarte clar că Legea 55 prevede utilizarea în continuare a măștii în toate spațiile interioare, în mijloacele de transport în comun sau în piețele care sunt închise – acoperite și închise.

Trebuie să mai înțelegem încă un lucru, cred: utilizarea măștii nu reprezintă o restricție în sine, ci reprezintă o măsură care previne transmiterea sau încetinește transmiterea în comunitate a acestei infecții. Şi protecția individuală este necesară, atât pentru propria persoană, cât și pentru cei cu care intrăm în contact.

În mod evident, dacă contextul legal impune acest lucru, sigur că sunt convins că Guvernul României va adopta actele legislative necesare pentru protejarea sănătății publice (…)”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Știri pe acest subiect:

UPDATE/ Obligativitatea măștii, neconstituțională. Reacția senatorului Claudiu Târziu (AUR): De doi ani încoace autoritățile își bat joc de români cu măsuri discreționare și ilegale!

Raed Arafat, despre decizia CCR privind neconstituționalitatea măștii: Măsura nu se aplică în spații închise. Suntem pe trend de scădere, să nu stricăm momentul

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost