Rezistența Bisericii în fața ideologiei LGBT. În Grecia, proiectul pentru legalizarea CĂSĂTORIEI între homosexuali intră la vot în Parlament, săptămâna viitoare

Autoritățile elene intenționează să legalizeze căsătoria între persoane de același sex, un proiect pe această temă fiind deja depus și urmând să intre la vot în Parlamentul Greciei, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Proiectul, intitulat „Egalitate la mariaj civil”, prevede amendarea articolelor din legislaţia familiei cu privire la căsătorie din Codul Civil.

Concret, obiectivul proiectului este de „a asigura principiul de egalitate, extinzând posibilitatea de căsătorie pentru persoanele de acelaşi sex şi de a întări protecţia împotriva discriminării, în cadrul strategiei naţionale pentru egalitate a persoanelor LGBT”, a informat agenţia de presă elenă Ana, citată de Agerpres.

Acest proiect a fost legalizat în contextul în care, în Grecia,  parteneriatul civil pentru homosexuali este legalizat încă din 2015, însă pentru cuplurile homosexuale care au copii doar părintele biologic are drepturi asupra acestor copii.

Acum, chiar dacă Grecia legalizează căsătoria homosexuală, comunitatea LGBT tot protestează împotriva proiectului de lege care nu autorizează cuplurile de acelaşi sex să poată recurge la o mamă purtătoare, un drept rezervat doar femeilor singure şi cuplurilor heterosexuale.

Biserica Ortodoxă a Greciei a protestat față de acest proiect și s-a declarat total împotriva acestui text, despre care spune că deschide, de asemenea, calea spre dreptul de adopţie pentru cuplurile homosexuale.

Însă, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat, la începutul lui ianuarie, că acest proiect de lege ar urma să fie examinat în Parlament până cel târziu la mijlocul lui februarie, în pofida opoziţiei Bisericii.

„Vom asculta opiniile Bisericii, însă statul legiferează, el nu co-legiferează cu Biserica”, a declarat Mitsotakis.

Între timp, bisericile din Grecia sunt vandalizate cu mesaje pro-homosexualitate, după cum semnalează Chilie Athonită.

Biserică vandalizată. Fecale lui Ieronim (arhiepiscopul n.n.)! Suntem toți Gay

În România, discuția privind parteneriatul civil a luat amploare, în ultima perioadă fiind făcute presiuni pentru legalizarea parteneriatului civil între homosexuali.

Săptămâna trecută, la București, a fost lansată o campanie privind strângerea de semnături pentru organizarea unui Referendum pentru revizuirea Constituției pe tema Familiei și Dreptului la plata în numerar.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost