Apele tulburi în care se scaldă Casa Regală a României

Părerea mea e că monarhia are șanse extrem de mici, practic nule, de a fi reinstaurată în România.

Iată de ce. În 2009 Radu Duda, soțul Pincipesei Margareta, una din fiicele Regelui Mihai, candidează la președintia României cu acordul Regelui! Dacă, în 1947 ,abdicarea acestuia a fost forțată, susținerea lui Radu Duda, din 2009, reprezintă pentru mine actul benevol de abdicare a Regelui Mihai și de renunțare a acestuia la orice pretenții de reinstaurare a monarhiei în România.

În 2014, Principesa Irina, o altă fiică a Regelui Mihai, fost condamnată de justiția americană la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru organizarea de lupte ilegale de cocoși, la care se și paria. În urma acestei condamnări, Regele Mihai a exclus-o de la succesiune alături de toți urmașii săi.

În august 2015, Regele Mihai îi retrage titlurile de Principe de România și Alteță Regală nepotului său Nicolae, pentru motive rămase misterioase.

În toamna lui 2015, Paul Lambrino, auto-intitulat Paul al României, nepot ilegitim al Regelui Mihai și pretendent la coroana regală, a fost reținut de procurori pentru 24 de ore și, în prezent, este cercetat pentru trafic de influență, fals și uz de fals, dare de mita, instigare și complicitate la săvârșirea de infracțiuni de abuz în serviciu.

Singurii regi ai României cu care ne putem mîndri au fost Regele Carol I și Regele Ferdinand. Carol al II-lea știm că a fost un dictator sîngeros și criminal. Iar Regele Mihai a fost practic un copil în perioadele în care a domnit. De aceea, mă pufnește rîsul cînd citesc fraze de genul:

Cine e monarhist autentic are toată încrederea într-un Rege care nu s-a sfiit să i se opună lui Hitler, Ion Antonescu sau Stalin.

Sînt curios și eu să aflu cînd s-a opus Regele Mihai lui Hitler, Antonescu și Stalin? Eventual cînd a capitulat și a predat România în mîinile barbarilor bolșevici de la răsărit?

Iar acum a izbucnit un nou scandal, unii susținători ai monarhiei spun că Regele Mihai a fost izolat în reședința sa din Elveția și toate comunicatele în numele său ar fi scrise de alții.

Cam acestea sînt apele tulburi în care se scaldă Casa Regală a României.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


6 comentarii la „Apele tulburi în care se scaldă Casa Regală a României”

 1. >Iar Regele Mihai a fost practic un copil în perioadele în care a domnit.

  Exista controverse istorice legate de MS Mihai I. Poate peste 100 de ani se vor mai lamuri.
  Dincolo de faptul ca un anumit rege, intr-o anumita perioada istorica a fost vrednic sau nu, trebuie retinut un aspect teologic care este de departe cel mai important:

  Monarhia de drept divin este singura forma de guvernamant care se opune, sau intarzie instaurarea efemerei domnii al lui antihrist pe pamant. Mai concret, nici un presedinte democratric ales, nici Maresalul Antonescu, nici vreun dictator (oricat de bine intentionat sau de capabil ar fi), daca nu este UNS REGE de Patriarh, nu are pe termen mediu sau lung HAR de la Dumnezeu sa incetineasca lucrarea inaintemergatorilor lui antihrist !

  Un rege poate gresi ca om, dar daca este de buna credinta, va avea grije Dumnezeu sa indrepte lucrurile.

  Disparitia regilor ortodocsi unsi de patriarh, indica faptul ca dispar barierele din calea venirii lui antihrist.

 2. >Singurii regi ai României cu care ne putem mîndri au fost Regele Carol I și Regele Ferdinand.

  1) Este bine de stiut: atat Carol I cat si Ferdinand au murit in credinta catolica. Dupa canoanele Bisericii nu ai voie sa-i pomenesti la Sf Liturghie, nu ai voie sa-i inmormantezi in cimitir ortodox, cu atat mai putin in MANASTIREA VOIEVODALA Curtea de Arges.

  2) In timpul domniei lui Carol, pe vremea primarului Pache Protopopescu au fost distruse 20 de biserici si manastiri ortodoxe in centrul istoric al Bucurestiului, sub pretextul modernizarii.
  Pai a facut cam ce a facut si Ceausescu. Chiar daca noi ii judecam cu masuri diferite, PT O CRIMA FOARTE GRAVA, la Judecata de Apoi masura cu care vor fi judecati va fi aceeasi.

  3) Inainte de a muri, Ferdinand I a fost amenintat cu focurile iadului de niste trimisi ai papei, daca nu semneaza Concordatul cu Vaticanul in forma dorita de catolici. Regele a semnat (in calitate de credincios catolic si nu de rege peste romanii majoritar ortodocsi). Exista lucrari ale teologilor ortodocsi csar subliniaza nedreptatea facuta de rege Bisericii Ortodoxe Romane !

 3. Regele Minai I, ESTE MS REGELE MIHAI I ! Si a ramas rege necontenit din 1947 pana azi !
  Intr-o monarhie absolutista de drept divin, regele nu da socoteala decat lui Dumnezeu !

  Este uns, are HAR, poate intra pe usile imparatesti in altar in timpul Sfintei Liturghii, alaturi de PATRIARH !

  NU POT SA INTELEG DE CE NU A UZAT DE ACEST DREPT.
  In peroiada guvernarii CDR, putea intra duminica de duminica alaturi de PF Teoctist in altarul bisericii din dealul mitropoliei. AR FI AVUT UN EFECT MEDIATIC COPLESITOR !

  PS: Exista un precedent: dupa anumite ticalosii, preainrtautatitul Carol al II lea de trista amintire, a vrut sa intre pe portile imparatesti ale Bisericii mitropolitane din Chisinau. MITROPOLITUL NU I-A PERMIS.
  REGELE S-A RAZBUNAT APOI PE MITROPOLIT PT ‘OFENSA’.

 4. Articolul este correct,cu toate ca pare ca acorda circumstante nemeritate lui ” mihaita tradatorul.”.Poate eu sunt prea vehement,dar sunt marcat de cadavrele de pe asfaltul marilor orase ale unor tineri intelectuali impuscati nevinovati,fara motiv sau judecata din Sept 1939,sau de strangularea rituala a Capitanului si cei 13 camarazi.Iar resentumentele mele fata de „mihaita” in afara de tradarea fata de tara,armata,popor si Maresal,nu pot ierta pactizarea lasa cu stalin si uneltele lui din tara.Si un of personal :in 14 sept 1944 era aproape sa fiu luat prizonier de „armata eliberatore” si sa ma prapadesc in Siberia. Si ma doare ca exista conationali exaltati care cu o habotnicie medievala ii canta osanale,in ciuda evidentelor istorice,relativ recente.

 5. Monarhia in Romania ca sistem de conducere este binevenita, insa nu dupa modelele europene.Eu as recomanda o monarhie dupa modelui din stupul de albine.Albinele cresc monarhul in stup si tot ele il schimba cand este cazul.Cresc mai multe larve cu laptisor de matca dar prima care iese le elimina pe celelalte.Ce frumos ar fi daca si români ar fi uniti si ar alege din popor cel mai drept dintre români si in momentul cand devine nedrept sa fie înlocuit.La fel se potriveste si in orice forma de guvernare.Însa oare ce ne va unii intr-un gand?

 6. Regele Mihai a abdicat si astfel e apusa pentru totdeauna monarhia !
  Autoconstituirea Casei Regale romanesti e ca un simbol de onoare, folosit pentru comemorarea trecutului acestei tari zdrentuite de intrigi diverse,
  E necesara linistea poporului roman!

Comentariile sunt închise.