Monarhia salvează România?

Pe un site monarhist am citit următorul testament al soției fostului rege Mihai, Regina Ana:

Sper ca generațiile pe care noi le-am crescut să continue lucrul pe care Regele și înaintașii lui l-au făcut. Familia noastră aparține acestei țări. Sunt convinsă că urmașii noștri or să aibă forța și inspirația de a se identifica cu sufletul țării. […] Există o poezie pe care România o are, eu am văzut-o. În păduri, pe câmpuri, în văile românești totul cântă. Copiii mei s-au dăruit acestei idei, și astfel și-au găsit identitatea. Regele și-a crescut fiicele pentru aceasta.

Poporul român este dăruit cu un talent enorm. Oamenii trebuie lăsați să prindă curaj, fiindcă au fost complet culcați la pământ. Dacă românii ar ajunge să fie din nou mândri de ei înșiși!

Dumnezeu să o odihnească și să-i ierte păcatele, dar eu mă întreb care sunt acele „generații pe care ei le-au crescut„? Și ce „lucru pe care Regele și înaintașii săi l-au făcut” să continue aceste generații? Tatăl regelui Mihai, Carol al II-lea, a fost un dezastru pentru România, contribuind la eliminarea fizică a elitei generației interbelice. Fiul său, Mihai, a contribuit decisiv la trădarea de la 23 august 1944, când, prin semnătura sa, a oferit România pe tavă hoardelor bolșevice.

A mai trădat o dată la 30 decembrie 1947, când a abdicat de la tron. Actul său a permis autorităților comuniste, proaspăt instalate la cârma țării, să declanșeze teroarea doar câteva luni mai târziu, în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când au avut loc cele mari arestări din istoria României.

Mi se va spune că a fost forțat să abdice. Nu contest asta. Spun doar că avea posibilitatea sa refuze să semneze actul respectiv, caz în care ar fi fost expulzat; cu siguranță nu ar fi fost întemnițat. Dar dacă ar fi fost expulzat, ar fi avut o legimitate după 1989.

Abidarea Regelui Mihai

Ni se spune că, în exil, pentru a se întreține, regele Mihai muncea la fermă și vindea ouă. Uitați mai jos cum muncea regele Mihai la ferma personală în 1953:

Despre regina Ana am citit că a fost o femeie deosebită, modestă, cu picioarele pe pământ. Dar femei deosebite sunt cu milioanele în România. Pun pariu că fiecare dintre dumneavoastră cunoașteți cel puțin una. Singura deosebire între regina Ana și celelalte femei deosebite este că s-a măritat în 1948 cu, la acea vreme, fostul rege al României.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


11 comentarii la „Monarhia salvează România?”

 1. Draga Tudor, dincolo de anumite afirmatii cam nenuantate din articolul tau (inaintas nu a fost doar Carol al II-lea, au fost si Ferdinand si Carol I), tin sa-ti atrag atentia ca nu exista „fost rege”. Ca domneste sau nu, un rege ramane rege, lucru cu atat mai evident in Ortodoxie, unde regele e uns de Biserica, iar harul acesta nu se retrage printr-un act.

  • Asa-i, doar ca ultimii doi regi, cel putin din punctul meu de vedere, nu-si merita titlul. Putem spune ca, dintr-un total de patru regi, doar doi au fost buni.
   Primii doi au contribuit la faurirea Romaniei Mari. Ultimii doi au contribuit la distrugerea ei. Regele Mihai a oferit de doua ori (23 august 1944 si 30 decembrie 1947) tara pe tava rusilor si apoi s-a carat la trai bun. Cat a fost in exil a stat cuminte la locul lui in timp ce altii luptau impotriva comunismului, unii chiar au revenit in tara sa lupte stiind ce soarta ii asteapta. Altii au luptat cum au stiut mai bine din exil, Ion Ratiu, de exemplu, a fost arestat la Londra pentru ca a protestat cu ocazia vizitei lui Ceausescu la Londra.
   Dupa 1990 regele Mihai si-a amintit si el de Romania, mai bine zis de proprietatile pe care le-a avut, pe unele le-a obtinut dar a uitat sa plateasca taxele la fel ca tot romanul.

 2. Prietenele din Elvetia au evocat-o cu emotie pe defuncta alteta regala, subliniind in fata reporterilor Digi 24, pasiunea acesteia pentru motocross. Sensibila declaratie ne-a introdus intr-o maniera subtila in intimitatea cuplului regal, ducandu-ne cu gandul la discutiile celor doi, la gura semineului, despre motoare, bujii si competitii internationale.
  Iubea altetea sa si gainile, dupa cum deducem din imaginile de arhiva, dar aceasta iubire transmisa fiicelor, s-a transformat, in cazul principesei Irina, in viciu.
  Nu inteleg cine a decis o asemenea abundenta de comemorari religioase. Ies 8 la socoteala. Nu-s cam multe?

 3. Dupa Canoanele Bisericii, nevavra regelui Mihai nu poate fi pomenita la Sf liturghie fiiind catolica !
  Tot dupa aceleasi canoane nu poate fi inmormantata intr-un cimitir ortodox !

 4. @RomeoB
  Cum suna canonul referitor la inmormantare?
  Cred ca ne-am face de rusine planetar daca i-am refuza odihna vesnica in pamant ortodox.
  Mii de romani morti departe de tara sunt inhumati in cimitire catolice, cu o mana de pamant de „acasa” pus in gropile sfintite de preoti ortodocsi.

  Decesul altetei sale este un moment trist pentru familia regala, dar si un moment de reinviere a sperantei pentru monarhistii romani, care se vor bucura de prezenta ex-principelui Nicolae in tara si a posibilei reconsiderari a statutului acestuia.

  • Un preot interzice o înmormântare: Nu e ortodoxă!

   Comuna prahoveană Cocorăștii Colț a devenit scena unui scandal religios. Preotul bisericii ortodoxe din comună ar fi interzis înhumarea unei bătrâne pe motiv că ar fi de altă religie. Potrivit max-media.ro, femeia care a murit la 81 de ani, Steliana Dumitru, ar fi trecut la adventiști în urmă cu doi ani.

   Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-preot-interzice-o-inmormantare-nu-e-ortodoxa_1318123.html#ixzz4GuD9R2UO
   Follow us: @realitatea on Twitter

   PS: Voi politrucii ar trebui sa cunoasteti un pic de catehism ortodox si apoi sa va sati cu parerea in asemenea chestiuni. Personal sunt pentru regalitate, ca formac de guvernare a popoarelor binecuvantata de Dumnezeu. Regele Mihai ARE BINECUVANTAREA BISERICII SI ESTE REGE !
   REGE NEVREDNIC DE POPORUL ROMANA, DAR REGE PT CA BINECUVANTAREA LUI DUMNEZEU NU SE IA !

   PS2: URMATURL REGE AL ROMANIEI NU TREBUIE SA AIBA NIMIC DE-A FACE CUI HOHENTZOLERNII ! AVEN PESTE 1000 DE DESCENDENTI DIN FAMILIILE FOSTILOR DOMNITORI – „OS DOMNESC” !
   A FOST UN ARTICOL IN ZIARUL LUMINA ACUM 2-3 ANI !

   Faptul ca ziarul oficial al Patriarhiei vorbeste de urmasi ai fostelor familii boieresti domnitoare este cat se poate de semnificativ.
   UN REGE TREBUIE UNS DE PATRIARH. DEGABA HOTARATI VOI POLITRUCII CINE SA FIE REGE: Sfantul Sinod si Patriarhul vor avea ultimul cuvant !

 5. Biserica noastră Ortodoxă îngăduie rugăciunea pentru eretici doar atâta vreme cât ei mai sunt în viaţă, dar nu şi pentru cei care au murit, şi această rugăciune este doar pentru convertirea lor la Biserica Ortodoxă .
  Deşi în Catehismul creştin al Bisericii Ortodoxe răsăritene şi soborniceşti, la art. 11 se afirmă că rugăciunile aduse pentru sufletele morţilor îi pot ajuta să ajungă la fericita înviere, mai ales când aceste rugăciuni sunt unite cu primirea Jertfei sângeroase a Trupului şi Sângelui lui Hristos, totuşi acest lucru se afirmă cu privire la sufletele creştinilor ortodocşi şi, mai ales, ale celor ce au răposat în credinţă.
  „Cum poate exista nădejde de mântuire pentru sufletul unuia care, având credinţa greşită, a murit în păcatele sale fără a aduce o pocăinţă sinceră dinaintea Domnului?

  Şi cum şi pentru ce ar trebui să ne rugăm pentru un astfel de suflet?
  A te ruga pentru mântuirea sa („Cu sfinţii odihneşte, Doamne”) este cu neputinţă, fiindcă în viaţa sa eterodoxul n-a renunţat la păcatele sale şi nu s-a căit sincer pentru acestea dinaintea Domnului.
  Este deja prea târziu să te rogi pentru întoarcerea sufletului la pocăinţă, fiindcă după plecarea sa din trup sufletul nu se poate pocăi, întrucât viaţa ce va să fie nu e o vreme pentru pocăinţă, ci e pentru răsplătire.

  Sfânta noastră Biserică cere neîndoielnic ca fiecare persoană eterodoxă ce doreşte să se afle în comuniune cu Biserica, să renunţe în mod public, dinaintea întregii Biserici, la greşelile sale şi să primească învăţăturile curate, ortodoxe, în plus, dacă s-ar fi putut face rugăciuni în biserică pentru mântuirea sufletelor eterodocşilor care au răposat sau măcar pentru uşurarea stării lor dincolo de mormânt, atunci, fără îndoială că Biserica Ortodoxă, în dumnezeieştile sale slujbe, ar fi inclus ectenii sau cereri speciale pentru aceştia, însă, nu există aşa ceva în niciuna dintre slujbele Bisericii noastre.
  Dimpotrivă, în cea dintâi duminică a Marelui Post, când se prăznuieşte Duminica Ortodoxiei, Sfânta noastră Biserică aruncă anatema, adică despărţirea de unitatea cu ea, asupra tuturor ereticilor şi apostaţilor de la Ortodoxie, care-i cuprinde şi pe latini sau romano-catolici, precum şi pe protestanţi. Cum ar putea deci, oare Biserica să-i anatemizeze şi în acelaşi timp să se roage pentru ei?”
  ======================
  Cine iubeste pe altcineva mai putin decat pe Dumnezeu calca porunca intai; a subordona sacralitatea in fata relatiei personale si sentimentelor familiale nu face parte din atitudinea ortodoxa corecta.
  „Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri.” – (Sfânta Evanghelie după Luca 9, 26)

 6. @ clement
  „prezenta ex-principelui Nicolae”
  …. ai vreun gand nastrusnic?
  –––––––
  Ortodoxul stie ca „omul sfiinteste locul” si ca Pamantul este breat de Dumnezeu.
  Despre miile de tomani morti pe meleaguri apusene… Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca!
  Acolo unde este inmormantat cu slujba Ortodoxa se pune crucea si este suficient.
  Cimitirele „catolice” sint terenuri ne-sfiintite, clasificate administrativ; si-au pierdut insemnatatea spirituala, locul ei fiind uzurpat de „demnitatea umana”.
  Nu este „contra-serviciu” cum nici nu au semnificatie egala aceste inmormantari.
  ––
  Nu vewu sa inteleg de ce trebuie apelat la fatarnicie diplomatica intr-un caz clar:
  O persoana eretica va fi depusa intr-o cripta destinata familiei sale civile.
  Posibilitatea de a se lepada de Satana si de a se boteza (doar Ortodoxia asigura aceasta) a ratat-o, cu toata durata larga de timp petrecuta pe Pamant.
  De aceea a fost cununie religioasa „cu iconomie” – sa se boteze ca sa mearga spre mantuire.
  Nu na vrut, nu e nici o rusine, e doar trist. Si nu se face „schimb de prizonieri”, nu asteptam aprobarea ereticilor ca sa ne pastram credinta!

 7. https://lavrentie74.wordpress.com/2016/08/02/exigente-canonice-la-inmormantarea-reginei-ana/

  Exigențe canonice la înmormântarea Reginei Ana

  Astăzi, 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, a plecat din lumea aceasta Regina Ana a României. Titulatura exactă ar fi însă Principesa Ana de Bourbon-Parma, căci din cauza vicisitudinilor istoriei nu a fost încoronată ca regină.
  Dumnezeu să o odihnească în pace!

  Am găsit un răgaz să parcurg câteva pagini din biografia Majestăților Sale.

  Conform wikipedia, „căsătoria Principesei Ana de Bourbon-Parma cu Regele Mihai a avut loc în exil, în iunie 1948, la Atena. Fiind de religie catolică, Principesa Ana avea nevoie de o dispensă papală pentru a se căsători cu regele României, care era creștin-ortodox. La acel moment o astfel de dispensă era considerată normală numai dacă soțul/soția non-romano-catolic ar fi îngăduit ca eventualii copii rezultați din căsătorie să fie botezați și crescuți în religia romano-catolică. Regele Mihai a refuzat să facă o astfel de promisiune din moment ce ar fi violat statutul constituțional al monarhiei românești. Pentru a rezolva această problemă, însăși regina-mamă Elena însoțită de mama miresei, principesa Margareta, au hotărât să prezinte cazul în fața Sfântului Scaun, respectiv mergând în audiență la papa Pius al XII-lea. În ciuda argumentelor reginei Elena și a faptului că principesa Margaret a izbucnit de nervi trântind cu pumnul în masă, papa nu a fost de acord cu dispensa invocând cazul principesei Giovanna a Italiei, care s-a căsătorit cu regele Boris al III-lea al Bulgariei, de altfel ortodox, nerespectând promisiunea de a-și boteza copiii în religia catolică, ci în cea orthodoxă.

  Nereușind să obțină dispensa necesară, cuplul a continuat cu pregătirile pentru nuntă. Astfel, la cererea papei Pius, Xavier ducele de Parma a emis o declarație prin care obiecta împotriva oricărei căsătorii fără acordul papei sau a familiei miresei, interzicându-le părinților miresei să participela ceremonie. În aceste circumstanțe familia miresei a fost reprezentată de unchiul matern al principesei, Erik al Danemarcei, care a condus mireasa la altar. La ceremonie au fost prezenți, printre alții, regina-mamă Elena a României, Irina ducesa de Aosta, Katherine principesă a Greciei, Regina Alexandra a Iugoslaviei, Regina Frederika a Greciei alături de regele Paul al Greciei, gazdele evenimentului, Amedeo duce de Aosta, principele Erik al Danemarcei, unchiul reginei Ana, și rude din partea familiilor de Hanovra și Hesse. Tatăl regelui Mihai, Carol, și surorile acestuia, Maria, fostă regină-mamă a Iugoslaviei, Elisabeta, fostă regină a Greciei, și Ileana, arhiducesă de Habsburg-Toscana au fost înștiințați de eveniment însă nu și invitati„.

  Ce nu spune wikipedia este faptul că după vreo 20 de ani (în 1966, la Monaco), cuplul regal a făcut (și) o cununie catolică.

  Cele 5 fiice ale familiei regale au fost botezate și crescute în credința ortodoxă a tatălui, Regina Ana însă a trăit toată viața în comuniune cu Roma, în credința catolică. De altfel, o confirmare în plus vine din partea Casei Regale care în comunicatul emis precizează că Regina Ana „cu o zi înainte de moarte a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din oraşul Morges„.

  ÎPS Calinic al Argeșului și Muscelului scria astăzi că fusese înștiințat de starea critică a Reginei Ana și orânduia cele necesare pentru înmormântarea din Catedrala cea nouă de la Curtea de Argeș.

  Firesc ar fi ca Majestății Sale să i se facă funerarii catolice și nădăjduiesc că așa va fi, ca să nu se mai inflameze iarăși și iarăși internetul care, după Sinodul din Creta, încă mai polemizează pe marginea exigențelor canonice legate de cununia ortodocșilor cu eterodocșii.

  Vă reamintesc că, după cazul Corneanu/Drincec, printre altele, Sinodul BOR a hotărât în ședința din 8-9 iulie 2008 că „nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte. Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă şi, în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni„.

  Nădăjduiesc că la Argeș, Regina Ana va avea parte de o slujbă de înmormântare catolică… dacă cununia sa cu regele Mihai a fost cu atâtea peripeții, măcar înmormântarea sa să nu fie animată de discuții interminabile în emisiuni de can-can unde orișicine își dă cu părerea despre orice.

  … ca să fiu mai explicit, parcă e prea mult să le auzim pe doamnele care-și fac veacul pe la tv cum își dau cu părerea despre hotârârile Sinodului BOR din 8-9 iulie 2008, despre normalitate și anormalitate, despre acrivie și iconomie… Ar fi prea mult!

  Dumnezeu s-o odihnească pe Regina Ana!

  UP-DATE – 2 AUGUST :
  S-a decis ca Regina Ana să aibă parte de o ceremonia principală în rit catolic, la București și o (scurtă) slujbă ortodoxă la Curtea de Argeș, urmată de introducerea sicriului în criptă. Cf. link: România Liberă

  Evitându-se conslujirea, cred că s-a luat o decizie dreaptă care să nu supere pe nimeni. Arhiereul, ca gazdă, poate spune o rugăciune înainte de așezarea sicriului în criptă.

  UP-DATE – 5 AUGUST :

  Patriarhia Română a dat un comunicat de presă legat de Participarea Bisericii Ortodoxe Române la funeraliile regale ale Reginei Ana a României. …

  © Laurențiu Dumitru

 8. Avem nevoie de monarhie Romaneasca, dupa modelul familiei de albine.Cand regina da semne de boala sau infertilitate albinele trag mai multe botci si reginele sunt crescute de albine insa cea mai sanatoasa si puternica eclozioneaza prima si roade botca celorlalte oprindu-le evolutia.Pune-ti dumneavoastra principiul natural in realitate cu personaje monarhice si veti vedea ce monarhie vom avea, insa dincolo de planuri este nevoie de nectar ca familia de familie sa existe.

Comentariile sunt închise.