Câteva exemple de corectitudine politică

În ultimul timp, mai ales în mediul online, s-a pornit o campanie de minimizare a conceptului de corectitudine politică. Promotorii acesteia susțin că nu avem nici un motiv de a ne teme, în concepția lor corectitudinea politică reprezintă doar următorul pas în progresul civilizației. Și apoi, pentru a dovedi că au dreptate, îți cer exemple de corectitudine politică. Destul de mulți, mai ales cei ce au călătorit mai puțin prin Occident, nu știu să dea exemple care să dovedească caracterul malign al corectitudinii politice. De aceea am decis să daau aici câteva:

1. Cel mai recent este cazul fostei mare campioane de tenis de câmp, Margaret Court, câștigătoare a 24 de competiții de Mare Șlem care a declarat că va boicota compania aeriană Quantas datorită suportului președintelui acestei companii pentru „căsătoriile” homosexuale. Imediat s-a activat propaganda homosexuală și a început să curgă cu acuze de homofobie și rasism și cu cereri ca numele terenului „Margaret Court” de la Australian Open să fie schimbat.

2. La noi, Ilie Năstase s-a întrebat dacă viitorul copil al Serenei Williams va avea culoarea pielii ciocolatie având în vedere că tatăl este alb iar mama este neagră. Imediat s-a sesizat poliția corectitudinii politice și l-au acuzat pe Ilie Năstase de rasism, Federația Internațională de Tenis demarând chiar și o anchetă pe această temă.

3. În 2010, în Anglia, anunțul de mică publicitate al unei firme care căuta să angajeze o persoană „serioasă și harnică” a fost respins de la publicare pe motiv că ar fi discriminatoriu la adresa persoanelor neserioase.

4. În SUA, la buletinele de știri, nu se specifică rasa răufăcătorilor căutați de poliție pentru că ar fi un act de discriminare față de minoritatea de culoare. Tot în SUA membrii minorității negre sunt cunoscuți ca „african-americani” pentru că până și referirea la culoarea pielii a devenit un subiect delicat.

5. Tot în SUA, la un liceu din California, în 2010, cu ocazia zilei de 5 mai, Cinco de Mayo, sărbătoare importantă în Mexic, câțiva elevi americani s-au dus la școală cu tricouri imprimate cu steagul american. Imediat au fost acuzați de rasism de câțiva elevi de origine mexicană și reclamați conducerii liceului. Directorul adjunct s-a poziționat de partea reclamanților oferindu-le studenților americani două opțiuni, fie își întorc pe dos tricourile fie părăsesc incinta liceului. Elevii americani au ales să părăsească liceul. Merită amintit că pe vremea războiului din Vietnam nu era nici o problemă ca elevii să protesteze purtând tricouri cu mesaje anti război, erau chiar felicitati pentru spiritul civic.

6. În țările occidentale, cu ocazia Crăciunului ești privit cu suspiciune dacă îndrăznești să folosești urarea „Crăciun Fericit!” fiind încurajată expresia „Sărbători Fericite!” pe același motiv, ca nu cumva să ofensezi pe cei de o altă religie. La fel, referințele la Bradul de Crăciun sunt înlocuite cu pomul de sărbători.

7. În Ontario, cel mai populat stat canadian, parlamentul local a promulgat o lege prin care termenii de mamă și tată au fost înlocuiți cu cel de părinte pentru ca nu cumvă să discrimineze cuplurile homosexuale.

8. La ultimul festival al filmului de la Cannes, Clint Eastwood a declarat că un film cum este Dirty Harry, unul din cele mai bune filme din toate timpurile, nu ar mai putea fi realizat în prezent din cauza corectitudinii politice.

9. La noi, dacă ești susținător al inițiativei Coaliției pentru Familie de modificare al Constituției, ești automat etichetat ca fiind homofob, dacă ești împotriva acceptării de refugiați musulmani ești rasist iar dacă ești împotriva construirii mega moscheii din București ești fanatic religios.

Și lista poate continua, dar mă opresc aici, invitându-vă pe dumneavoastră să o completați.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „Câteva exemple de corectitudine politică”

  1. Efectele negative ale corectitudinii politice deja incep sa se vada. De exemplu, Rusia si China au servicii secrete mult superioare statelor din vest. (Hackerii lor stiu tot ce misca) De ce? Pai tocmai de aia, pt ca acolo se promoveaza pe merit, nu daca esti femeie sau negru. In plus, cate atacuri teroriste au avut loc acolo? Exact, 0. Pt ca pe langa faptul ca autoritatile sunt bine pregatite, ei chiar isi aloca timpul dejucarii unor astfel de atacuri, nu stau sa monitorizeze cine face comentarii incorect politic pe net. E trist, ne sabotam singuri…

  2. Totul este un mijloc de vanare buna, din perspectiva duhovniceasca .Timpul ne este dat spre pocainta.Finalul lui este punctat de dictatura antihristului.Ce facem fiecare in acest rastimp va decide daca vom avea sau nu chipul lui Hristos.Ca facem politica,ca facem teologie sau ascetism,ca facem orice ca mijloc de mantuire nu scop pentru patimi, construieste chipul prin care vom fi recunoscuti de Hristos in acele vremuri.Acest dusman,fiara ridicata din mare ,,corectitudinea politica ,,nu cred ca trebuie sa devina obsesie si scop ci, dobandirea cugetului Biserici prin care o vom putea demasca fara sa ne infecteze.Daca generatia anilor 50 au reusit sa invinga comunismul prin adancirea in cugetul Biserici, cu atat noi generatia 90 vom birui tot prin acest cuget.Ramane cum il vom dobandii.

  3. Corectitudinea politica este o doctrina cultivata de o minoritate deliranta, ilogica, promovata de mass-media oficiala care sustine ca este posibil sa apuci o bucata de cacat de partea curata.

Comentariile sunt închise.