Omagiu și coroană de flori la monumentul lui Alexandru I. Cuza

În calitate de senator ales din partea Alianței pentru Unirea Românilor, copreședintele Claudiu Târziu s-a aflat în fruntea delegației partidului la evenimentele organizate duminică, la Catedrala Patriarhală, pentru a marca împlinirea a 162 de ani de la actul epocal săvârșit în data de 24 Ianuarie 1859, numită de contemporani „Ziua cea mare a veacului”.

Alături de deputatul Antonio Andrușceac, dar și de alți colegi din partid, reprezentanții AUR au asistat la oficierea Sfintei Liturghii, la cuvântarea rostită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, precum și la slujba de Te Deum.

În cadrul manifestărilor ceremoniale organizate pe Dealul Patriarhiei, delegația AUR a depus o coroană de flori la monumentul închinat lui Alexandru Ioan Cuza, prin a cărui dublă-alegere, la Iași și la București, a fost săvârșită unirea de facto a Moldovei și a Țării Românești. Cu acest prilej a fost adus un omagiu domnitorului unionist, reprezentant al „Partidei Naționale”, cel care, prin curajul și patriotismul său, a devenit înfăptuitorul Unirii celor două Principate, temelie a înfăptuirii statului național român unitar.

 

 

Dragoş Moldoveanu

About Dragoş Moldoveanu

Politolog, eseist, n. 1985. Traducător al volumului „Mişcarea conservatoare”, Paul Gottfried (Ed. Logos, Bucureşti, 2009) şi autor al cărţii "Cesare Borgia. Prinţul Renaşterii (vol. 1)" (Ed. Rost, Bucureşti, 2014). Fondator al Asociaţiei "Institutul pentru Studii Renascentiste".

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost