Ciocnirea civilizațiilor. Președintele Macron cere „bătălie culturală” cu țările UE din Est care nu promovează homosexualitatea

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut, vineri, de la Bruxelles, o „bătălie culturală” cu țările care nu acceptă valorile europene în privința homosexualitații.

Primele țări nominalizate de Macron pentru „războiul civilizațiilor” sunt Ungaria și Polonia.

„Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele ţări în această situaţie. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor”, a spus, vineri, Bruxelles, președintele francez Emmanuel Macron, a relatat Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit acestuia, în problema homosexualităţii există în interiorul UE o diviziune Est-Vest.

„Trebuie să reangajăm o colaborare cu intelectualii societăţii civile, să fim mai prezenţi în presa acestor ţări (est-europene – n.red), să-i susţinem mai bine pe cei care apără ideile europene, avem nevoie de o strategie în domeniu”, a subliniat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Dintre cei 27 de lideri ai statelor UE, 17 au semnat înaintea summitului o scrisoare comună adresată şefilor instituţiilor europene şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres (invitat la summitul european), în care insistă asupra necesităţii respectării valorilor europene, cu referire la drepturile persoanelor LGBT, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, Lista semnatarilor reflectă la acest capitol o diviziune clară Est-Vest, dintre statele est-europene numai Letonia şi Estonia semnând această scrisoare.

Totuşi, în dezbaterea de la summit, Polonia şi Slovenia au fost singurele ţări care au susţinut Ungaria.

Reamintim că Ungaria a fost pusă la zid de liderii europeni, pentru legea care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline.

Premierul olandez, Mark Rutte, l-a întrebat pe premierul Ungariei Viktor Orban de ce nu părăsește UE dacă nu intenționează să respecte„ valorile fundamentale ale acesteia”.

În replică, Premierul ungar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBT.

„Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor”, a explicat el.

Ungaria a adoptat, recent, o lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ciocnirea civilizațiilor. Președintele Macron cere „bătălie culturală” cu țările UE din Est care nu promovează homosexualitatea”

  1. „Persoanele LGBTQUI-SIDA” au aceleași drepturi pe care le are orice altă persoană. Nu ”orientările sexuale” inventate de ei sunt acelea care le conferă ”drepturi” speciale în societate. În afară de faptul de a fi femeie sau bărbat nu există nici un fel de alt ”drept” pe care să îl pretindă nimeni. Există doar drepturi firești, naturale, iar a face un drept legal din deviații și perversiuni sexuale este o politică extrem de periculoasă, ale cărei rezultate deja se văd prin tupeul din ce în ce mai accentuat al ”toleraților” care pretind din ce în ce mai multă ”toleranță” și mai multe ”drepturi”. E timpul să spunem STOP și să limităm ”drepturile” deviaților sexual la simplul fapt de a nu fi băgați la pușcărie pentru alegerea lor. Dar manifestările publice nu ar trebui încurajate atunci când e vorba de un comportament vădit deviat.

Comentariile sunt închise.