Senatorul Claudiu Târziu (AUR), despre modificarea tratatelor UE: Nu avem nevoie de un nou URSS, ci de o Uniune care să servească interesele statelor NAȚIONALE

Birocrații de la Bruxelles vor centralizarea puterii în mâna unor politicieni nealeși și deposedarea statelor naționale de orice urmă de autonomie decizională, a declarat senatorul Claudiu Târziu (AUR) referitor la propunerea privind modificarea tratatelor UE și eliminarea votului în unanimitate, așa cum dorește șefa CE, Ursula von der Leyen.

„UE are nevoie să fie reformată, dar nu în acord cu viziunea birocraților de la Bruxelles sau a unora ca Macron. Aceștia vor doar centralizarea puterii în mîna unor politicieni nealeși și deposedarea statelor naționale de orice urmă de autonomie decizională.

Nu avem nevoie de un nou URSS, de o nouă închisoare a popoarelor.

UE trebuie reformată astfel încît să i se limiteze clar sfera decizională la cîteva domenii de interes general.

În același timp, trebuie rezolvată problema deficitului democratic al UE. Prea multe decizii importante sînt luate de indivizi care nu au fost aleși de cetățeni și nu răspund în fața lor. Acest lucru trebuie să înceteze.

Dacă vrem ca UE să existe în continuare, avem nevoie de o Uniune care să servească interesele statelor naționale și popoarelor europene”, a scris, marți, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Știri pe subiect:

Șefa CE, Ursula von der Leyen, susţine modificarea tratatelor UE. Treisprezece state membre, inclusiv România, se OPUN

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost