Casa lui Igor Kolomoisky, sponsorul lui Zelenski și a lui Hunter Biden, a fost percheziționată în cazul unei delapidări de 1 miliard de dolari

Am mai scris anul trecut despre Igor Kolomoisky, miliardarul ucrainean care a sponsorizat campania electorală în urma căreia Volodimir Zelenski a devenit președintele Ucrainei.

Acum iar e subiect de știri. Casa sa din regiunea Dnipro a fost percheziționată de autoritățile de la Kiev, acesta fiind acuzat de o delapidare de 1 miliard de dolari.

Publicația Kiev Independent relatează că „oligarhul ucrainean este acuzat că s-a sustras de la plățile vamale și că a deturnat produse petroliere în valoare de 1 miliard de dolari. Cazul care îl implică pe Kolomoisky se referă la compania petrolieră Ukrnafta. Companiile asociate cu Kolomoisky au deținut aproximativ 42% din Ukrnafta până în 2022. În octombrie 2022, Kolomoisky, fost proprietar al celui mai mare creditor al Ucrainei, PrivatBank, a fost interogat de Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (BNAU).

Dar Igor Kolomoisky a mai fost acuzat de delapidare și în trecut. Acesta a fost patronul PrivatBank din Ucraina până la finalul lui 2016 când banca a fost naționalizată de autoritățile de la Kiev. În 2015 FMI a acordat Ucrainei un împrumut în valoare de 17,5 miliarde dolari. Tranzacția a avut loc prin intermediul PrivatBank. Doar că la scurt timp după virarea banilor, 5,6 miliarde de dolari au dispărut din cauza practicilor de împrumut mai puțin ortodoxe ale băncii controlate de Kolomoisky.

În 2018, FMI a publicat concluziile unei investigații efectuate de compania de consultanță pentru investigații corporative Kroll, potrivit căreia la PrivatBank s-a desfășurat „o fraudă coordonată și pe scară largă pe o perioadă de cel puțin 10 ani care se încheie în decembrie 2016”. Kolomoisky a negat acuzațiile.

E important de reținut data, decembrie 2016. La data respectivă în SUA se petrecuse deja cutremurul care le-a deraiat planurile globaliștilor, Donald Trump fusese ales președinte. Și aici intră în scenă Joe Biden, actualul președinte senil al SUA, pe vremea aceea doar vicepreședinte, tatăl lui Hunter Biden, cel ce a fost plătit timp de doi ani cu 50.000$/lună de Burisma, o altă firmă controlată de Igor Kolomoisky.

În noiembrie 2016 președintele Ucrainei era Petro Poroșenko, Joe Biden încă era vicepreședintele SUA, iar Donald Trump tocmai fusese ales președinte al SUA.

La data de 16 noiembrie 2016 are loc următoarea discuție telefonică între Petro Poroșenko și Joe Biden:

Biden: Vreau să te întreb un lucru înainte să uit. Privatbank. Înțeleg că guvernatorul băncii cere să se stabilească o anumită dată când să înceapă procesul de schimbare. Mi s-a spus, și împărtășesc această poziție, că nu se va stabili data până când nu vei fi și tu de acord. Și am spus că trebuie să fi de acord cu stabilirea datei și că voi vorbi cu tine despre aceast lucru. Pentru că se apropie ceva ce nu aș vrea să se întâmple. Nu vreau ca Trump să fie într-o poziție în care să poată schimba politica noastră, în care sistemul financiar s-ar putea prăbuși și în care va bloca alocarea de bani către Ucraina. Așa va părea până când se vor lua în considerare alte detalii complexe nefamiliare.

Prin urmare, tot ceea ce se poate face, orice presiuni pentru a se rezolva problema cu PrivatBank, astfel încât să poți primi următoarea tranșă de la FMI. Este extrem de important pentru economia și securitatea dumneavoastră. Știu că este dificil. Kolomoisky este o durere în fund și o problemă pentru toată lumea, dar este foarte important să te ocupi de asta acum. Și totul va fi bine. Vreau doar să o suni pe șefa BNU și să o susții. Spune-i că ești alături de ea când stabilește data și merge mai departe.

Poroșenko: Este foarte important ce-mi spui. Cred că pe 22 noiembrie, marți, voi primi un raport final de la Ernst & Young asupra auditului. Și am convenit ca eu, premierul, ministrul de finanțe, șefa BNU, l-am invitat și pe Arsenie și alți ofițeri de securitate… Ar trebui să ne întâlnim și să decidem o dată. Singurul motiv pentru care după 22 noiembrie, când voi avea un raport de audit, este un vot în parlament, unde Kolomoisky are un număr semnificativ de membri. Prim-ministrul mi-a cerut să votez mai întâi bugetul, apoi să încep procesul. Acestea sunt informații confidențiale, dar…

Biden: Voi păstra secretul…

Decizia de naționalizare a PrivatBank a fost luată la data de 18 decembrie 2016.

Trebuie amintit că Joe Biden a făcut presiuni asupra autorităților de la Kiev și pentru schimbarea din funcție a procurorului general al Ucrainei, Victor Șokin, cel care investiga firma Burisma, cea care îl plătea cu 50.000$/lună pe Hunter Biden, fiul lui Joe Biden. În caz contrar Ucraina nu ar fi primit un împrumut în valoare de 1 miliard de dolari.

La data de 16 februarie 2016 Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, îl sună pe Joe Biden și îi spune următoarele:

Poroșenko: Joe, am niște vești bune pentru tine. Ieri, sau mai bine zis a fost alaltăieri, m-am întâlnit cu procurorul general al Ucrainei, Viktor Șokin. În ciuda absenței oricăror acuzații de corupție și a dovezilor oricăror acțiuni ilegale, i-am cerut în mod expres să demisioneze. Conform rezultatelor întâlnirii noastre, în ciuda sprijinului din parlament, el mi-a promis să-și depună demisia. Și acum o oră a adus o scrisoare de demisie scrisă.

Biden: Grozav.

Dar legăturile familiei Biden cu Ucraina nu se limitează doar la asta. Hunter Biden, fiul actualului președinte senil al SUA, a investit direct și a ajutat la obținerea de milioane de dolari pentru finanțarea programului militar de cercetări biotehnologice din Ucraina în perioada în care tatăl său era vicepreședintele SUA. Am scris despre asta, pe larg, în primăvara anului trecut.

Lucrurile nu sunt deloc simple în Ucraina, iar familia Biden a fost implicată ani de zile acolo. Nu e de mirare că actuala administrație de la Washington a pompat peste 100 de miliarde de dolari până acum în ajutorul Ucrainei.

Sursa: The Gateway Pundit

Mai multe despre Ucraina, Biden, Zelenski, laboratoarele de cercetări biologice din Ucraina:

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost